Publicat : vin, iun. 3rd, 2016

Exploziv! Ce nu vreau sa scriu despre (vre)un candidat sau (vre)o… microfonista

explozivDaca nu scriu nimic despre (vre)un candidat, exista riscul sa iasa primar si sa imi para rau ca nu am scris. Ca nu mi-am facut meseria asta de jurnalist asa cum trebuie. Ca nu am atentionat concetatenii despre potentiale riscuri, despre cei pe care ii vor vota. Este o datorie a jurnalistului? Este.
Exista insa si limitele deontologice sau cele ale autoconservarii… pe persoana fizica. Dar daca “docomentul ezista”? Daca candidatul nu este personajul in care pozeaza? Daca, in calitate de jurnalist ai documentul, dovada ca unul dintre candidati este altceva decat poza care apare pe afisul electoral, ca “bunul samaritean”, salvatorul comunitatii, este o hahalera care isi abuzeaza angajatele care se culca cu el din… obligatie de serviciu? Dar daca sub masca de om bun si care vrea sa faca bine, se ascunde un afacerist… veros, care in numai cativa ani si-a crescut averea mai mult decat prevede bunul simt si legislatia in vigoare ?
Care trebuie sa fie atitudinea oricarui jurnalist?
Eu nu o sa scriu ca un candidat ar fi fost prins de organele de ordine facand sex in autoturismul propriu. Pe domeniul public. Dar pot sa spun ca este jenant ca autoturismul era langa groapa de gunoi? Cred ca da, pentru ca eu am pretentii de la candidat, tin la imaginea lui, si nu voi accepta niciodata faptul ca nu a gasit un loc mai bun. Chiar asa, groapa de gunoi a orasului?
Despre… microfonista goala pusca din autoturism? Nicio relevanta, dadea bine la CV…
Sunt multe pe care as mai putea sa le scriu, dar nu vreau. Dar nici nu vreau sa fiu acuzat de… favorizarea candidatului, asa ca lucrurile raman… ca-n tren. Insa, indiferent de rezultatele alegerilor din 5 iunie, nu garantez ca documentele nu vor fi facute publice. Cu toate riscurile.
I.D.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Balalau spune:

    Acum intradevar ați scris si de Barbu!! Asta demonstrează că SUNTEȚI imparțial și un jurnalist onest!