Publicat : Dum, ian. 10th, 2016

Gestionarea cainilor fara stapan in 2015 – Apel catre detinatorii si iubitorii de caini

AAALa sfârsitul anului 2015, numarul câinilor cazati in adapostul de pe Canalul Plantelor a fost de 691. Pe parcursul anului au fost inregistrate 303 capturari de pe strazile municipiului, 269 sterilizari si 249 adoptii. Toate patrupedele din adapost au fost microcipate si deparazitate intern si extern in baza unui contract cu titlu gratuit incheiat cu organizatia germana Deutschland sagt Nein zum Tiermorden, ce nu a implicat costuri din partea municipalitatii. De asemenea, câinii au fost vaccinati antirabic si li s-a oferit asistenta medicala necesara.

La sfârsitul anului 2015 adapostul de câini a fost extins cu 72 de custi (circa 200 de locuri). S-a avut in vedere faptul ca numarul câinilor adusi la adapost crescuse considerabil, iar capacitatea adapostului era de doar 500 de locuri.


Pentru a fi rezolvata insa problema câinilor fara stapân, eforturilor municipalitatii si ale organizatiei nonguvernamentale germane trebuie sa li se alature cele ale locuitorilor, in special sub doua aspecte: cel al adoptiilor, in felul acesta eliberându-se locuri in adapost in care sa fie adusi alti câini de pe strazi, si cel al evitarii abandonului puilor, intrucât multe persoane care locuiesc la curte nu vor sa isi sterilizeze animalele, preferând sa abandoneze pe strazi puii rezultati.

Despre autor

-