Publicat : sâm, sept. 24th, 2016

Giurgiu, eveniment fara spectatori – Raliul Memorial 1904, editia a XVIII-a (GALERIE FOTO)

r-1Raliul Memorial 1904 este un eveniment care isi propune sa pastreze vie memoria pionierilor automobilismului romanesc. Pe 25 septembrie 1904, automobilistii din Romania s-au intrecut in primul raliu romanesc, pe ruta Bucuresti – Giurgiu – Bucuresti, iar castigatorul de atunci a fost printul George Valentin Bibescu.
Aceasta cursa memoriala a fost inceputa in anul 1979 de catre ACR, insa din varii motive a fost abandonata, iar reluarea acesteia a fost in anul 1999 si a continuat fara intrerupere in fiecare an.
“Intre timp, aceasta cursa a devenit una profesionalizata… Pana acum cativa ani aveam ca punct terminul platoul din fata teatrului din municipiul Giurgiu, insa de cand zona a fost modernizata avem ca punct terminus aceasta parcare de la malul Dunarii… Si raliul s-a schimbat, a devenit un raliu de regularitate cu probe speciale pe traseu, cu calcularea timpilor…”, a precizat Bogdan Coconoiu, presedintele Retromobil Club Romania – organizatorul acestui eveniment.
Bogdan Coconoiu si-a aratat mahnirea vis a vis de faptul ca la eveniment nu sunt prezenti mai multi giurgiuveni (doar cativa zeci de pasionati au ajuns pana in parcarea de la restaurantul Perla – N.R.)…
“Pe aceasta cale rugam autoritatile sa ne dea o mana de ajutor sa promovam acest raliu ca si eveniment local… Ne-am dori ca cetatenii sa se implice, sa intampine automobilele – asa cum se intampla in alte orase din tara. Poate ca si noi avem o parte de vina in ce priveste mediatizarea”, a mai spus presedintele Retromobil Club Romania.
De altfel, un giurgiuvean chiar a avut o prezenta activa la eveniment. Este vorba despre Razvan Meclea, care de trei ani participa la raliu cu o bijuterie de autoturism marca Mercedes fabricat in 1967.
“Sunt singurul giurgiuvean care participa la aceasta cursa, insa promit sa ma implic mai mult in organizare si sa conving cat mai multi giurgiuveni care au masini care pot participa la raliu – si va garantez ca sunt multi – sa fie prezenti si chiar sa castige etape ale acestui raliu, care veste – trebuie sa recunoastem – o traditie pe care giurgiuvenii au dat-o uitarii”, a precizat Razvan Meclea.r-2r-3r-4r-5r-6r-7r-8r-9

Despre autor

-