Publicat : joi, aug. 31st, 2017

Giurgiu va fi gazda unui exceptional Forum SUERD, organizat de M.A.E. cu sprijinul autoritatilor publice

SUERDPrimarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a primit astăzi vizita delegației M.A.E. condusă de Cristian Winzer, secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe în care au fost inițiate discuții cu privire la organizarea în această toamnă a unui important forum SUERD la Giurgiu.
„Trebuie să susținem promovarea SUERD ca model de implementare a politicii europene de coeziune, în vederea articulării unei cooperări regionale consolidate care să contribuie, în mod direct, la întărirea coeziunii teritoriale, economice și sociale din bazinul hidrografic al Dunării. Forumul organizat la Giurgiu are o importanță deosebită deoarece în cadrul lui se vor stabili prioritățile și liniile de acțiune ale României în procesul de implementare a SUERD la nivel național, macroregional și european”, a arătat Cristian Winzer.
Evenimentul deosebit de important în plan național și european va reuni actori din medii de activitate diferite, de la reprezentanți ai ministerelor publice, primari din regiunea Dunării, mediul academic, societatea civilă, așa cum a punctat la Giurgiu, astăzi, Silvia Davidoiu, Coordonatorul Naţional al Strategiei UE pentru regiunea Dunării.suerd 2Pentru buna organizare a Forumului SUERD la Giurgiu, autoritățile publice locale și județene își vor da mâna, atât primarul Nicolae Barbu cât și președintele Consiliului Judetean, Marian Mina, asigurându-i pe membrii delegatiei MAE de tot suportul logistic și organizatoric.
Agenda evenimentului va cuprinde mai multe paneluri cu tematică diversă, financiară, turistică, de mediu, infrastructură navală, agenda finală urmând a fi definitivată în curând, la fel și stabilirea vorbitorilor și a listei proiectelor de succes ce vor fi prezentate drept exemple de bună practică.
SUERD reprezintă un mecanism comunitar de cooperare a statelor din bazinul Dunării, propus și promovat în anul 2008 la nivel european de către România și Austria.
Primăria Giurgiu, prin primarul Nicolae Barbu, prim-vicepresedinte al Consiliului Oraselor și Regiunilor Riverane Giurgiu, sustine acest mecanism european și dezvoltă proiecte în concordanță cu principiile SUERD.

Despre autor

-