Publicat : mar, aug. 9th, 2016

Groapa ecologica de gunoi – un cartof fierbinte in mana Consiliului Judetean

r. cGroapa ecologica de gunoi a fost de la bun inceput un subiect incins ale fostelor conduceri ale CJ Giurgiu.
“Din pacate, actuala conducere deconteaza ambitiile si neintelegerile dintre conducatorii din anumite perioade ale CJ. Groapa de gunoi ar fi putut fi functionala cu mult timp in urma… In momentul de fata nu stiu daca a fost vorba de ea intentie sau prostie”, a declarat Razvan Cuc, administratorul judetului Giurgiu.
Istoria acestei investitii este binecunoscuta. Licitatia din 2012, cand presedinte al CJ era Dumitru Beianu a fost una cu cantec. Desi actualul operator, Eco Sud a castigat licitatia, presedintele CJ a desemnat castigator… locul IV. Castigatorul de drept a facut contestatie si s-a ajuns la o stagnare de trei ani.
“In acest moment, Eco Sud trebuie sa preia groapa de gunoi si s-o puna in functiune, insa din cauza ca utilajele au stat atatia ani in ploaie, vant si ninsori, acestea s-au degradat. Daca se remedia de anul trecut aceasta situatie, acum ar fi fost ok”, a spus Razvan Cuc.
Administratorul public al judetului a mai precizat ca CJ a alocat deja fonduri pentru o prima evaluare, pentru o expertiza a gradului de uzura al utilajelor, insa aceasta suma va trebui suplimentata.
“Avem doar trei luni in care sa remediem toate neajunsurile si sa predam groapa de gunoi catre operatorul regional, altfel pierdem aproape 9 milioane de euro. Si toate acestea din cauza neintelegerilor dintre presedintii CJ din ultimii opt ani. Nu vrem sa ne plangem de greaua mostenire, insa la CJ este o situatie dezastruoasa – niciun proiect finalizat… Toate proiectele au probleme serioase, unele la care riscam sa se returneze sumele catre autoritatea de management… Nu s-a facut nimic, totul este fara nicio logica” a declarat Razvan Cuc.

Despre autor

-