Publicat : mie, aug. 26th, 2015

„Idei pentru comunitate” – un proiect care vrea sa stimuleze implicarea giurgiuvenilor in procesul decizional la nivelul judetului

idei 1Joi, 27 august, incepand cu ora 16:00, la sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Giurgiu, din strada Aleea CFR va avea loc o intalnire a grupului de initiativa format din tineri, elevi ai unor colegii din oras, angajati in administratia publica, antreprenori cat si simpli cetateni.

La prima intalnire in aceasta formula se vor pune la punct mecanismele de lucru si se vor prioritiza initiativele si actiunile care vor duce la rezolvarea problemelor identificate de membrii grupului.
Proiectul „Idei pentru comunitate”, implementat de Institutul pentru Democratie Participativa Euro Qvorum si Organizatia Bene Merenti, finanţat prin granturile SEE 2009–2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, are la baza conceptul inovator de Community-led Local Development – CLLD, respectiv dezvoltarea locala plasata sub responsabilitatea comunitatii.
Proiectul isi propune sa stimuleze implicarea cetatenilor, a ONG-urilor si a reprezentantilor mediului privat in procesul decizional de la nivelul judetului Giurgiu. Acest scop va fi atins prin cresterea capacitatii de dialog structurat, iar doua grupuri de initiativa civica vor fi responsabilizate in vederea implementarii masurilor de actiune pentru doua strategii de dezvoltare comunitara locala.

Despre autor

-