Publicat : lun, iul. 13th, 2015

Impozitul pentru autoturismele hybride scade cu 95%!

laurentiu-tinteaO recenta ordonanța de guvern, aduce modificari importante Codului Fiscal in privința impozitarii autovehiculelor deținute atât de firme cât și de persoane fizice.

”Daca in prezent pentru un autoturism hybrid cu o capacitate cilindrica de 3000 cmc se platește un impozit anual de 2160 lei, odata cu intrarea in vigoare a acestei ordonanțe, la care și noi Direcția de Impozite și Taxe Locale – DITL Giurgiu ne conformam, impozitul va scadea la doar 108 lei/an” a declarat Laurențiu Țintea – Directorul DITL Giurgiu.

La nivelul Municipiului Giurgiu numarul acestor tipuri de autovehicule este destul de redus, doar 6 astfel de autovehicule fiind inscrise in evidențele fiscale ale Direcției de Impozite și Taxe Locale din Giurgiu, iar la nivelul intregii țari numarul acestora nu depașește 10.000.

”Cei care doresc diminuarea impozitului, trebuie sa depuna o declarație rectificativa la sediul DITL Giurgiu din Sos. Alexandriei, nr.7, insoțita de documentele autvehiculului și actul de identitate al proprietarului. Acest lucru se poate face zilnic de la ora 8.30 pâna la ora 16.00” a mai precizat directorul DITL, Laurențiu Țintea

masina_hibridaPrin autoturism hybrid se ințelege acel autovehicul nou având cel putin doua convertoare de energie diferite si doua sisteme diferite de stocare a energiei (montate pe autovehicul) pentru a-i asigura propulsia. Deasemenea autovehiculul electric hibrid este asimilat autovehiculului hybrid.

Despre autor

-