Publicat : mie, mai 13th, 2015

In loc de garduri… trandafiri

edilul sefIn urma demolarii garduletelor (de protectie?), o parte dintre locuitorii municipiului au fost nemultumiti… Unii doar din cauza designului cu care se obisnuisera de ani de zile, altii ingrijorati ca le „zburda” copiii in sosea… Intr-o conferinta de presa, edilul sef al municipiului, Nicolae Barbu, a inaintat o solutie care sa „impace” designul cu partea practica a chestiunii – protectia copiilor…

„In acest moment, pe spatiul verde care delimiteaza soseaua de trotuare sunt – din ce in ce mai rari – palcuri de trandafiri… Ei bine, acesti trandafiri vor fi plantati (in lunile octombrie si noiembrie) pe partea dinspre trotuar a zonei verzi, in asa fel incat acestia sa fie ca un gard viu. Pe partea dinspre sosea vom semana gazon. In acest fel, pe partea dinspre trotuare se va forma un gard de trandafiri, iar cei 60 de centimetri ramasi cu gazon nu vom mai avea probleme cu faptul ca utilajele de deszapezire vor arunca zapada si pe acea zona…

In ce priveste nemultumirea unora vis a vis de gardulete, vreau sa spun ca aceste gardulete erau numai pe soseaua Bucuresti… Iar cei de pe celelalte strazi nu s-au plans de lipsa garduletelor, niciodata…” a precizat Nicolae Barbu.

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. aaa spune:

  Noua idee cu trandafirii indesiti cred ca va fi si estetica si practica. Cat despre nemultumiti, sa nu uitam ca sos. Bucuresti este totusi principala artera, foarte circulata..

 2. Dupa ce Giurgiu a ales un nou primar,nea Gigi juca table in fata blocului.Fiind imbracat doar in pantaloni scurti,era o prada usoara pentru zburatoarele insetate de sange,care-l atacau din toate directiile precum bombardierele in picaj.Isi da nea Gigi cateva palme zdravene peste genunchi ,coapse si pe spate,pana cand isi arde si una peste fata.Tinand in mana ce mai ramasese din micul vampir zice cu naduf:”Barbule,Barbule ,n-ai facut nimic pentru oras,las’ca vedem noi cine te mai voteaza!”.
  In anul urmator,baiatul eroului nostru termina cu chiu cu vai liceul.Credeti ca flacaul s-a dus la BAC sa-l ia?As,el s-a dus mai mult sa-si etaleze noua coafura,ca o creasta de cocos,ceva retro,din moda anilor ’60,dar sa-si prezinte si noul mobil,precum si cateva noi expresii de cartier,fata de care cele de maidan,auzite candva prin Valea lui Gheorghita,pareau de-a dreptul puerile!Cand a vazut ca fiul sau incepe sa taie frunza la caini,meserie la care era foarte preiceput,nea Gigi il gaseste vinovat tot pe primar:”Barbule,Barbule,unde sunt locurile de munca promise in campanie,lasa ca vedem noi cine te mai voteaza”!.
  In al treilea an,adica cel curent,se trezeste nea Gigi in zgomot si huruit de tractoare si buldozere:in sfarsit,se asfalta si strada lui nea Gigi.Credeti cumva ca amicul nostru s-a bucurat?Da’de unde!Ii zice unui vecin:”Ia uite,ba,Barbu asta stie ca anul viitor vin alegerile si ne asfalteaza strada,crede ca-l votam iar primar!”.
  Stie cineva ce va face nea Gigi anul viitor ,la alegeri?Nici nea Gigi nu stie ,fiind ca tot romanul imprevizibil,isi schimba parerea de la o zi la alta,chiar de la o ora la alta.Dar de un lucru sunt sigur.Oricat va privi nea Gigi peste gardul viu facut de primarie ,nu vor mai veni cetele de activisti de partid cu celebrele pungi.Asa ca nu tu pui congelat,nu tu sticla de ulei,punga de malai sau de faina,numai ca pentru nea Gigi nu este pierderea prea mare,ca desi este pensionar,are putere sa sfarme piatra in maini,asa ca alimentele respective „nu-i ajungeau nici pentru o masea cariata”!(Vorba asta am auzit-o de la un domn Sanducu din Drumul Taberei , Bucuresti).
  Dar stiti ce-mi place cel mai mult? Intre nea Gigi din Giurgiu si don’Sanducu din Bucuresti nu este o diferenta decat de nume…