Publicat : lun, iul. 4th, 2016

Incendiul, achizitiile publice si acatistele sfantului Vasile cel (fost) mare

newsalert-640x460Pardalnicul de aer conditionat lasat in functiune intr-un birou de la CJ a pornit uzina de suspiciuni si zvonuri. Angajatii din cladire (Prefectura si CJ), dar si terte persoane si-au dat frau liber imaginatiei si de aici, o sarabanda de speculatii!
Bomba cu ceas – cum adica sa se intample incendiul duminica dupa amiaza? Si mai ales, care era probabilitatea ca incendiul sa se produca tocmai la biroul de achizitii publice?
Scenariu – Ahaaaa, imediat dupa ce noul presedinte investit, Marian Mina, a spus ca va comanda un audit extern, o mana criminala a pus un dispozitiv de declansare. Normal ca dispozitivul era cu ceas – la ora aia, jandarmul de paza trebuia sa isi faca somnul de frumusete. Deci “teroristul” a fost un cunoscator, un om din interiorul sistemului…
Intrebare – care dosar de achizitii publice trebuia sa se faca scrum? Intrebarea este demna de filmele cu Pantera roz…
Cativa angajati ai CJ au avansat insa scenarii mistico-religioase:
“Domn’e, l-am vazut eu pe Vasile Mustatea (cel fost matre) la o biserica – platea acatiste. Sigur el este in spatele taraseniei”, a spus R.T, protejat de fumul gros de pe hol.
“Domnu’ ziarist, a platit dom’le acatiste puternice, ca acatistele lu’ sf. Vasile sunt terifiante, da’ nu la biserici de la Giurgiu. Am eu o cumnata care are un var din Sarata Monteoru, care era plecat la o manastire din Moldova si a vazut acolo o silueta care dadea acatiste. Cica avea mustata, deci mai mult ca sigur era EL. Numa asa se esplica” a spus I.G. Dintr-o suflare (sa nu inhaleze mult fum).
P.S. Pana ce va fi facut oficial raportul ISU si al criminalistilor care au fost la fata locului si investigheaza cazul, este posibil ca si alte dovezi sa iasa la lumina. Dovezi care merita sa fie luate in calcul, oricat de ezoterice si de mistice ar fi. Pana la aflarea adevarului absolut despre acest caz terifiant.
N.R. Evident ca acest material este asemanator cu un pamflet, insa daca-l trateaza cineva ca atare… este in eroare.
SF. Oraru Vasile

Despre autor

-