Publicat : Dum, iul. 12th, 2015

Incep lucrarile pentru constructia hidrotehnica de regularizare a Canalului Cama

hidroMunicipalitatea a dat ordinul de incepere a lucrarilor pentru proiectul de investitii Constructie Hidrotehnica – Regularizare Canal Cama. Reprezentantii Primariei s-au intalnit vineri, 10 iulie cu constructorul (SC Cacioianu Industrie SRL), proiectantul (Universitatea Tehnica de Constructii, dr. ing. Popescu Catalin), dirigintele de santier (Stan Stan) si topometristul, pentru a preda amplasamentul investitiei si a da astfel startul lucrarilor. In imediata apropiere a podului Bizezt, au fost trasate prin GPS bornele de referinta A si B ale amplasamentului.

Proiectul Constructie hidrotehnica – Regularizare Canal Cama se afla intr-o stransa legatura cu proiectul de amenajare a spatiului de agrement pe Canalul Cama, aflat in implementare, dar si cu viitoarele proiecte de investitii pe care municipalitatea intenționeaza sa le realizeze pentru dezvoltarea Canalului Cama. Practic. prin aceasta constructie hidrotehnica nivelul apei in canalul Cama va putea fi controlat astfel incat la cresterea cotelor apelor Dunarii sa nu mai existe pericolul inundarii investitiilor realizate.

“Problema cea mai mare a Canalului Cama si a utilizarii lui vine din faptul ca diferenta intre minimul istoric al Dunarii si maximul istoric este de 11 metri. Orice utilizare a canalului pentru orice scop ar fi necesitat niste ziduri sau niste structuri inalte, iar in acest caz solutia cea mai buna este asigurarea unui nivel al canalului care sa fie controlabil, a precizat primarul Nicolae Barbu.

Despre autor

-