Indolenta, suficienta, incompetenta? IPJ, Domnu’ Tone, desteptarea!

In ultima perioada, Giurgiu a devenit o reala piata de droguri. Dealerii si consumatorii se plimba nestingheriti sub privirile ingaduitoare ale Politiei. Numai in ultimele trei luni, o duzina de tineri au fost prinsi conducand autoturisme prin oras, sub influenta drogurilor. Si ce a facut politia? Ce a facut fostul sef al Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București (BCCO), actual sef al IPJ Giurgiu? Au trimis comunicate catre presa. Ca si cum ar trebui sa fim mandri de faptul ca tinerii nostri au ajuns in aceasta situatie.
Zilele acestea, tanarul Bujan Florin, de numai 22 de ani, a fost ucis cu sange rece de un cunoscut dealer de substante interzise – Dinca Florin Marius, zis Finutzu si de trei complici ai acestuia.
Din surse certe am aflat ca, in data de 10 august (cu trei zile inainte de aceasta crima oribila), Dinca Florin Marius si complicii sai ar fi fost opriti in traffic de jandarmi (pe raza municipiului Giurgiu), iar in urma perchezitiei masinii s-a descoperit un pistol cu gloante de cauciuc si doua cutite. Conform protocolului, jandarmii i-au predat pe cei patru politistilor – serviciului arme si munitii, pentru ca acestia sa continue cercetarile si sa dispuna.
La trei zile dupa aceasta intamplare s-a comis crima. Cine se face vinovat de faptul ca cei patru se aflau in libertate. De ce nu au fost monitorizati de Politie, fiind evident faptul ca politia stia ca sunt dealeri de droguri si violenti, pe deasupra?
Aceleasi surse ne –au informat ca seful IPJ Giurgiu, Catalin Tone, l-a imputernicit in functia de sef al Serviciului Arme si Munitii pe un anume Tretin Razvan, care ar fi fost ofiter la politia economica, unde Parchetul i-ar fi facut o sesizare ca nu si-a finalizat dosarele pe care le avea de lucrat. Acest domn ofiter a fost plimbat pe la Resurse Umane, apoi a fost “imputernicit” sef la Arme si Munitii.
Ar fi interesant de aflat cum a cercetat acest domn, in data de 10 august, cazul celor patru agresori, asupra carora s-a gasit un pistol, atentie, nu de catre politisti, ci de catre un echipaj de jandarmi.
Poate ca ar fi cazul ca seful IPJ Giurgiu sa se trezeasca ( nu am spus “sa se destepte”) si sa incerce macar sa faca treaba de politist. Mai ales ca acum nu mai trebuie sa insoteasca prefecta prin coclaurile judetului.
Poate astfel sa demonstreze locuitorilor municipiului si judetului ca nu se ocupa doar de mutarea sefilor de post dintr-o localitate in alta pe criterii doar de domnia sa stiute, ca nu impune target de amenzi… Ca putem sa privim spre domnia sa cu… siguranta si incredere.

Ion Diaconescu

5 comentarii

  1. Nu este treaba politiei sa se ocupe de droguri, pistoale si criminali. Radarul la Daia si Calugareni este baza. Nu drogurile, armele si crimele sunt problema ci viteza legala in localitate.

Comentariile sunt inchise