Publicat : lun, mai 18th, 2015

Inedit! George Palalau il invita… la teatru pe Vasile Mustatea

george-palalauIn cadrul unei conferinte de presa, presedintele CJ Giurgiu, Vasile Mustatea a abordat subiectul atat de controversat al examenului pentru functia de director al Teatrului Tudor Vianu, institutie care este in subordinea CJ. Dand dovada de capacitate analitica, presedintele CJ a precizat ca are un mare respect pentru Mircea M. Ionescu (actualul director al teatrului), precizand ca l-a sustinut in toate actiunile si ca i-a prelungit contractul atat cat s-a putut… Vasile Mustatea nu intelege insa , interventiile in aceasta chestiune a consilierului judetean, George Palalau…

“Nu stiu de ce s-a ridicat domnul George Palalau, care este in Consiliul de Administratie la Teatru si este mare om de cultura… Ca a dat zece bilete gratuite la niste personae care n-au bani. Si acuma e mare om de cultura…”, a rabufnit Vasile Mustatea.

La randul sau, George Palalau a comentat aceasta declaratie a presedintelui CJ ca fiind una rautacioasa si spune ca nu s-a erijat niciodata in om de cultura, ci in unul care sprijina actul cultural…

 

Nu m-am erijat niciodata intr-un om de cultura. In schimb, am sustinut intotdeauna fenomenul cultural in complexitatea lui… Fie ca a fost vorba de spectacole de muzica populara, fie ca a fost vorba, ca in cazul de fata, de teatru. De fiecare data cand mi s-a solicitat ajutorul de catre oamenii de cultura, am pus umarul si am ajutat dupa puterile mele, participand dezinteresat la orice eveniment cultural.

Iesirea fara nicio noima a domnului Mustatea si atacul la adresa mea in cadrul unei conferinte de presa mi se pare deplasat in acest context… In fond, era vorba despre sprijinirea unui act de cultura… Nu mai vorbesc despre faptul ca Teatrul din Giurgiu este subordonat Consiliului Judetean, iar domnul Mustatea ar fi trebuit sa sprijine astfel de manifestari… Eu am sprijinit voluntar punerea in scena a acelui spectacol de teatru. Spre deosebire de mine, domnul Mustatea are obligatia institutionala si morala de a ajuta aceasta ultima reduta a culturii din judetul Giurgiu.

Il invit pe domnul Vasile Mustatea sa sprijine proiectul “Sansa la cultura”, care a plecat din Giurgiu si a ajuns sa fie dezbatut in Parlamentul European. De asemenea, ii lansez o invitatie domnului presedinte al CJ la urmatorul eveniment cultural. Il rog sa vina in sala de spectacol, nu in calitate de membru de partid, ci in calitate de spectator si sustinator al fenomenului cultural”, a precizat George Palalau.

Despre autor

-