Intalnire de gradul III la prefectura Giurgiu

rromiVineri, 23 octombrie, la sediul Prefecturii Giurgiu a avut loc o dezbatere organizata de presedintele Partidei Romilor, Mihaita Grigore, la care au participat reprezentanti ai comunitatii de romi din Giurgiu, primari din judet (Eugen Soava – Malu si Marian Balan – Vedea), prefectul Carmen Nina Crisu, subprefectul Laurentiu Tintea, deputatii Liliana Ciobanu si Nicolae Florian si secretarul de stat Toma Petcu. Invitati la aceasta dezbatere au fost reprezentanti ai romilor din Guvernul Romaniei: Dana Varga – consilier de stat la cancelaria primului ministru si Ciprian Necula – ministru secretar de stat in Ministerul Fondurilor Europene.

Dezbaterea s-a axat pe cateva puncte vulnerabile cu care se confrunta comunitatea de romi din Giurgiu: integrarea sociala, lipsa locurilor de munca si posibilitatea accesarii de fonduri europene care sa solutioneze problemele romilor care traiesc la limita saraciei.

Toti cei prezenti au fost de acord ca trebuie facut ceva in sensul rezolvarii acestor probleme, dar intalnirea s-a finalizat… fara finalizare. Ca la orice dialog pe probleme sociale carora le trebuie o solutionare urgenta, s-a vorbit mult, politicienii au felicitat organizatorii si au punctat prin simplul act de prezenta, iar autoritatile prezente au semnat de participare. O intalnire… de gradul III al carei ecou s-a stins inainte de a incepe. Pacat de eforturile celui care a incercat si a sperat sa materializeze intalnirea intr-o dezbatere productiva, si il numim aici pe Mihaita Grigore.