Publicat : joi, iul. 28th, 2016

Intalnire la varf pentru semnarea unui Memorandum in domeniul inovatiei si competitivitatii in regiunea Dunarii

codcrLa inceputul acestei saptamani, primarul Nicolae Barbu a fost prezent la București, in calitatea de vicepreședinte al Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunărene, la o întâlnire cu secretarul general al Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunărene (CODCR), Eric Bartha, și a doi reprezentanți ai Academiei de Studii Economice București – lector universitar Cătălin Ploae și prorector Dorel Paraschiv.
Discuțiile de la aceasta intalnire s-au s-au axat pe posibilitatea semnării unui Memorandum de înțelegere între mediul academic, autorități locale și autorități regionale, având ca tematică dezvoltarea, inovația și competitivitatea în regiunea Dunării. La finalul discutiilor s-a propus o nouă întâlnire la jumătatea lunii septembrie, pentru stabilirea unor aspecte mai concrete ale cooperării.
Secretarul general al CODCR, Eric Bartha, a precizat că prin astfel de măsuri se dorește crearea unui birou al Dunării pentru inovare și competitivitate, care sa impulsioneze entitățile spre dezvoltarea regională – energia verde, siguranța și securitatea regiunilor Dunărene, educație și cultură.

Despre autor

-