Intarirea autoritatii politistului – tema unei conferinte de presa desfasurata la IPJ Giurgiu

POLIn prima conferinta de presa de la numirea sa in functia de sef al IPJ Giurgiu, comisarul sef Catalin Tone a prezentat noile prevederi ale proiectului de lege privind intarirea autoritatii politistului. Seful Inspectoratului Judetean de Politie Giurgiu a fost insotit de seful Politiei Municipale – comisar sef Mihai Delea, seful Serviciului Politiei Rutiere Giurgiu – comisar sef Marian Popescu, seful Biroului Ordine Publica din cadrul Politiei Municipale -comisar Florin Stefan si seful Serviciului Resurse Umane – comisar sef Florin Guta.
“Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice are, conform proiectului de completare, trei noi infractiuni:
– împiedicarea polițistului sa-si exercite obligatiile de serviciu – închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda;
– folosirea în public de cuvinte, expresii sau gesturi jignitoare/obscene – închisoare de la 3 luni la 1 ani sau amenda;
– continuarea savarsirii unor fapte prin care se tulbura linistea publica – închisoare de la 3 luni la 2 ani”, a precizat comisarul sef Catalin Tone.
Colegii domniei sale au venit in completare cu exemple din practica politistilor, sustinand astfel faptul ca intarirea autoritatii politistului este necesara si ca aceste trei situatii pot completa proiectul de lege.politie

Un comentariu

  1. Atata timp cat ii vedem imbuibati , cum se lafaie ei pri sutele me de mtrii patrati in somtuasele viloaie , când ii vedem imbracati numai de la super firme , când le vezi copiii pe la scoala imbracati din mall , cu super telefoane , etc etc , când nu o sa mai fie nevoie sa vina politisti din Bucuresti ca sa aresteze cativa mucosi , at când nu se vor mai vinde repede si ieftin clanurilor inerlope , at când in scolile din oras nu s-ar mai vine droguri at , at , at , politistul v a avea autoritate ! Degeaba intra in casa mea , ca dupa sa puna poze din Maldive ! Din salariul de bugetar !

Comentariile sunt inchise