Invitatie la miscare – “Pedalam pentru natura”

pedalamMunicipalitatea din Giurgiu se alatura si in acest an campaniei mondiale “Ora Pamântului”, ce va avea loc in data de 19 martie având ca tematica mersul pe bicicleta. Organizatia WWF Romania incurajeaza autoritatile sa organizeze ture cu bicicleta pe un traseu prestabilit la care sa participe toti cetatenii preocupati de poluare. Motto-ul campaniei din acest an este „Daruieste naturii din energia ta”, iar printre actiunile desfasurate, organizatia WWF propune autoritatilor care se alatura campaniei intreruperea iluminatului public al cladirilor institutiilor publice si pe arterele de circulatie (acolo unde nu afecteaza siguranta publica), in intervalul orar 20,30-21,30.
Sub sloganul „Pedalam pentru natura!”, Primaria si Consiliul Local al Municipiului Giurgiu organizeaza sâmbata, 19 martie, incepând cu ora 09:30, in Parcul Steaua Dunarii, o serie de activitati recreative la care sunt asteptati giurgiuvenii de toate vârstele.
Astfel, acestia sunt invitati la o tura cu bicicleta in cadrul careia municipaliatatea incurajeaza mai mult participarea decât competitia, iar pentru copii va fi organizat un atelier de creatie. Pentru ca este Ora Pamântului, copiii vor desena pe pamânt, mai exact pe asfalt, sub indrumarea unor profesor coordonator. Toti participantii vor primi la sfârsitul actiunii premii si diplome de participare, iar ciclistii vor avea si un tricou de participare cu insemnele actiunii.
Actiunea „Pedalam pentru natura!” este organizata de Primaria si Consiliul Local al Municipiului Giurgiu, Centrul Cultural Ion Vinea si CSM Dunarea Giurgiu, in parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judetean Giurgiu.