Publicat : mar, oct. 6th, 2015

Liliana Nicolae si Mugur Burcescu, bine cotati la… Casa de Pariuri literare

liliana 13 octombrie 2015. O zi de toamna blanda, potrivita perfect pentru o lansare de carte. O zi in care omul de presa si publicistul Liliana Nicolae a participat la o intalnire cu prietenii si colegii de breasla. Alaturi de Liliana, profesorul Mugur Burcescu si-a relansat volumul “Oameni de treaba”. Si pentru ca suntem cu totii… oameni de treaba (sa ne ierte scriitorul Burcescu) vom decreta: Liliana Nicolae a fost personajul principal de la evenimentul de sambata de la Biblioteca Judeteana.

Neschimbata (Doamne, cum trec anii peste unii!), la fel de modesta, cu vocea calda (si calma), Liliana Nicolae si-a lansat cartea de reportaj – “Locuri. Oameni. Povesti”.

liliana 2I-au fost alaturi colegii si prietenii cu care… a mancat presa pe paine timp de zece ani in Giurgiu: Dan Mucenic, Liviu Popazu, Denisa Cristescu, prieteni care au avut cate ceva de povestit (din amintiri) despre relatia profesionala pe care au avut-o cu Liliana, despre “mersul” ei prin presa giurgiuveana. Au mai fost prezenti multi altii, martori… necuvantatori ai evenimentului.

“In anii de copilarie ai presei (cei 10 ani… munciti in Giurgiu – N.R.) am invatat de la fiecare din colegii cu care am lucrat, dar si de la fiecare din cei carora le-am luat interviu. Maturizarea mea profesionala s-a petrecut la BBC, in cei zece ani pe care i-am lucrat la acest prestigious post de radio. Incerc sa fug de senzational, pentru ca senzationalul se ascunde, de cele mai multe ori, in spatele oamenilor obisnuiti, in povestile lor de viata”, a spus Liliana Nicolae.

Dan Mucenic, cel cu care a Liliana a facut primii pasi in presa a spus la randu-i ca Liliana are toate premisele sa ajunga cel mai bun jurnalist de reportaj din tara – in contextul in care acest gen jurnalistic este din ce in ce mai rar abordat de ziaristii din noua generatie.

Denisa Cristescu si Liviu Popazu au avut si ei de spus mici povestiri de pe vremea cand Liliana Nicolae scria in presa din Giurgiu…

La lansarea cartii “Locuri. Oameni. Povesti” a participat si Cristian Cosma, editor al “Casei de Pariuri Literare”, care a tiparit volumul Lilianei, despre care a spus ca este o carte eveniment ce va intra in finala Galei Excelentei Editoriale, in cadrul careia are toate sansele sa devina cel mai bun titlu al anului.

In ce-l priveste pe Mugur Burcescu, acesta si-a relansat volumul de fictiune „Oameni de treaba” la aceeasi editura – Casa de Pariuri literare – o carte care nu trebuie sa lipseasca din bibliotecile personale ale iubitorilor de lectura, o carte in care se vor reintalni cu cu umorul fin si sinceritatea debordanta a profesorului Mugur Burcescu – si el un castigator al Casei de Pariuri literare…

Despre autor

-