Publicat : mie, dec. 23rd, 2015

Locatiile unde se petrece Craciunul si Revelionul vor fi “colindate” de inspectorii de la ISU

isu 1In perioada 14 – 20 decembrie, personalul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Vlasca” al judetului Giurgiu a efectuat 14 controale de prevenire a situatiilor de urgenta pe raza judetului Giurgiu, activitate care “a lasat in urma” 11 avertismente, 10 amenzi contraventionale în cuantum de 306.001 lei, doua înstiintari adresate conducerii obiectivelor controlate, plus masura opririi de la functionare a doua unitati de alimentatie publica. Totul în conformitate cu prevederile pardalnicei Hotarari de Guvern nr. 915 din 2015.
De asemenea, potrivit Legii nr. 307 din 2006 privind apararea împotriva incendiilor cu completarile ulterioare, au fost sigilate caile de acces destinate clientilor si a fost aplicat anuntul “Oprirea functionarii ori utilizarii constructiilor sau amenajarilor de catre I.S.U. ,,VLASCA,, Giurgiu pentru încalcarea grava a cerintelor de securitate la incendiu în ceea ce priveste periclitarea vietii ocupantilor si fortelor de interventie, neasigurarea stabilitatii elementelor portante, respectiv a limitarii propagarii focului si fumului în interiorul edificiului si la vecinatati”.
Conducerea ISU Giurgiu reaminteste faptul ca, înlaturarea sau distrugerea sigiliului aplicat de inspectorii de prevenire se considera infractiune si se pedepseste conform legii.
În perioada urmatoare controalele vor continua pentru urmarirea respectarii masurilor de securitate la incendiu si se vor axa cu precadere la obiectivele care au activitatea întrerupta sau le-a fost oprita functionarea. Vor fi controlate si cele care detin autorizatie de securitate la incendiu pentru a vedea daca acestea respecta conditiile si masurile dispuse de aceasta.
În zilele de Craciun si Revelion întreg efectivul inspectiei de prevenire a incendiilor împreuna cu ofiteri de la structurile operative va verifica la nivelul judetului toate obiectivele autorizate/neautorizate care pot organiza activitati cu public numeros.

Despre autor

-