Publicat : joi, iul. 9th, 2015

Lucrarile la Parcul Tipografiei sunt aproape finalizate

parc tipografieLucrarile de reamenajare incepute in aprilie 2015 la Parcul de la Tipografie se apropie de final. Cel mai vechi parc din cartierul Oinac a intrat intr-un amplu proces de modernizare, de acest parc urmand a beneficia toti locuitorii cartierului Oinac, care in prezent nu au la dispozitie suficient spatiu pentru recreere si relaxare.

Daca in prima faza lucrarile s-au desfasurat conform graficului stabilit initial, finalizarea a fost intarziata din cauza unor probleme legate de punerea in functiune a contorului de energie electrica de putere suplimentara, necesar functionarii fantanii arteziene. Aceasta va fi una speciala, fiind dotata cu un sistem de iluminare cu becuri colorate.
Pana in acest moment au fost pavate aleile pietonale din parc, au fost terminate lucrarile la sistemul de irigatii, s-au montat stalpii de iluminat, urmand ca zilele acestea sa fie amplasate si cosurile de gunoi. Copacii din parc au fost toaletati iar cei vechi inlocuiti cu platani tineri. Urmeaza  plantarea de noi arbusti ornamentali si semanarea gazonului cand temperaturile de afara vor permite acest lucru.
De asemenea, ca si parcul Baciu, parcul Tipografie va fi monitorizat video de catre dispeceratul Politiei Locale.
Intr-una din laturile parcului a fost amenajata o suprafata speciala destinata montarii unor aparate de fitness, ce vor fi amplasate cel mai tarziu in toamna aceasta. De asemenea, se doreste ca o data cu montarea aparatelor de fitness sa fie dat in folosinta si un spatiu de joaca pentru copii ce va fi amenajat in imediata apropiere a parcului Tipografie.

Municipalitatea a alocat din bugetul propriu sumele necesare acestor lucrari care se ridica la aproape 360 mii lei.

Despre autor

-