Publicat : joi, iul. 2nd, 2015

Mai multe trasee pentru giurgiuvenii care circula cu transportul public

trasee 1Castigatorul licitatiei privind concesionarea serviciului de transport public local in municipiul Giurgiu, pentru urmatorii 6 ani  este Liber Trans Com. SRL, operator care a inceput deja sa efectueze curse in municipiul Giurgiu incepand cu data de 1 iulie 2015.

Pretul biletului de transport in comun a ramas la aceeasi valoare de 2 lei/calatorie, iar de gratuitate vor beneficia in continuare peste 15. 500 de pensionari din sistemul public de pensii, circa 350 de veterani si vaduve de razboi, fosti detinuti politici, persoane deportate, precum si sotiile acestora, 800 de persoane cu handicap grav, inclusiv insotitorii si asistentii personali ai acestora,  20 de persoane ce fac parte din categoria luptatorilor Revolutiei din Decembrie 1989.
Categoriile enumerate mai sus vor beneficia de gratuitate 100%.  De asemenea, la cerere vor avea  tarif redus cu 50% din valoarea unui abonament elevii si donatorii de sange pe o perioada de 30 de zile de la data donarii.
Tot de la 1 iulie 2015 pentru giurgiuvenii care locuiesc in zone ce nu erau cuprinse in vechile trasee, municipalitatea a decis sa infiinteze noi rute de transport  in comun:

trasee 2Traseul 1: dus/intors:        – Kaufland – Spital – Vel Pitar – Politia de Frontiera (sediu) – Port
Traseul 2: dus/intors :       – CET – Primarie – Piata – Spital – Comat
Traseul 3: dus/intors:        – 4 Pietre – Kaufland – Primarie – Piata – Autogara – Str. Eroilor – Policlinica – Drum Popa Florea
Traseul 4: dus/intors:        – Penitenciar – Parcul Elevilor – Autogara – Primarie – Romarta – Piata – Spital – LIDL

In acest moment operatorul de transport  a scos  pe traseu 7 masini (fiecare mijloc de transport in comun are 18 locuri pe scaun si 10 in picioare), dotate cu rampe pentru persoanele cu dizabilitati, aer conditionat si afisaj electronic al traseului pe care il parcurge. In viitorul apropiat numarul microbuzelor va fi suplimentat, de luni vor fi 8 microbuze iar pana la sfarsitul lunii, in total 10 astfel de mijloace de transport in comun.
In acesta perioada, conducerea Liber Trans Com lucreaza la orarul curselor ce vor fi adaptate in functie de cerintele cetatenilor municipiului Giurgiu, pentru a reduce timpul de asteptare intre curse, care in acest moment este de 20 de minute. De asemenea, pana la eliberarea cardurilor de calatorie gratuite ce se vor acorda categoriilor speciale, acestea vor prezenta cartea de identitate si cuponul de pensie, ori alt document care sa ateste categoria din care face parte, la sofer, iar acesta ii va elibera un bilet de transport gratuit .

Despre autor

-