Publicat : mar, feb. 21st, 2017

Maretele fapte de arme ale politistilor locali

dpl 1Sa ne intelegem din capul locului: nu intentionam sa minimalizam activitatea Directiei de Politie Locala Giurgiu (DPL). Sigur ca rolul lor in comunitate este unul care sa mentina ordinea publica si sa descurajeze faptele antisociale.
Cel mai probabil, rolul politistilor locali nu este numai acela de a constata ca s-a intamplat ceva, ci de a preveni si de a afla cine a provocat acel ceva…
O ultima informare a Politiei locale este de-a dreptul hilara si arata care este “obiectul de activitate” al oamenilor in uniforma de la DPL… Informarea este facute in perioada 17 februarie – 20 februarie si se bazeaza pe sesizari in legatura cu, citam, “neregulile/stricăciunile constatate de agenţii Poliției Locale în teren, a bunurilor/spaţiilor aflate în proprietatea şi administrarea autorităţilor publice locale”…
Un indicator rutier cazut la pamant, muzica prea tare la o cafenea din oras, bisnitareala cu autoturisme de langa supermarketul Lidl… Insa de departe cea mai eroica fapta de arme este produsa ziua in amiaza mare, cand a fost descoperita o infractoare de 81 de ani, care a smuls cu bratele-i puternice un lemn de pe tarlaua autoritatii publice locale… A fost nevoie sa fie chemat echipajul de interventii care “a analizat situatia operativa din teren”… Dar va lasam pe dumneavoastra sa va delectati cu aceste adevarate “fapte de vitejie”:
“Informare
– 17.02.2017, la orele 1300, echipa de intervenție a fost sesizată de către d-nul. Director Executiv Ciobanu Lazăr să se deplaseze pe B-dul Mihai Viteazul, deoarece pe partea carosabilă, în zona adiacentă Marketului Lidl, sunt expuse spre vânzare mai multe autoturisme.
La deplasarea echipei de intervenţie la faţa locului, poliţiştii locali au găsit un număr de cinci autoturisme parcate pe partea carosabilă, care aveau lipite afișe, cum că sunt de vânzare și cu nr. de telefon al propietarului. Polițiștii locali au apelat telefonic propietarii să se prezinte la fața locului pentru a-și ridica autoturismele, deoarece vor fi sancționați conform legii.

– 19.02.2017, orele 0035, sesizare telefonică la dispeceratul D.P.L. Giurgiu, numitul Spînu Petrică, domiciliat în Giurgiu, str. Mircea cel Bătrân, bl.48, sc. A, ap.8, a sesizat faptul că la parterul blocului unde funcţionează cafeneaua Don Caffe, se ascultă muzică la intensitate mare, fapt pentru care se deranjează liniștea locatarilor din zonă. La fața locului s-a deplasat Patrula O.P.- Sector 2, unde a luat legătura cu barmanul Atanasiu Vlad Alexandru, domiciliat în Giurgiu, str. Puișor, bl. 506, sc.B, ap. 27, acesta fiind avertizat verbal să oprească muzica. Acesta s-a conformat.

– 20.02.2017, orele 0030, patrula Ordine Publică Sector 2 a comunicat la dispecerat faptul că pe Str. Mircea cel Bătrân, în zona cafenelelor, se află un indicator rutier cu semnificaţia ,,Trecere de pietoni” și ,,Obligatoriu înainte și la dreapta”, căzut la pământ.

– În data de 20.02.2017, orele 12.30, d-ra. Ionică Madălina, aflată în deplasare cu auto GR10DPL, a observant că o persoană în vârstă, de sex feminin, scotea din pământ un par de lemn ce susține copacii plantați pe Șoseaua de Centură a orașului, în dreptul pasarelei. Angajata DPL Giurgiu a interceptat persoana, a interpelat-o, aflând că acțiunea dânsei avea ca scop folosirea acestui arac din lemn la foc, pentru a se încălzi. A fost informat Dir. Ex. Adj. Penciu Mihăiță care a dispus deplasarea echipajului intervenție, pentru luare de măsuri. Situația operativă în teren a fost analizată, astfel, polițiștii locali Tănase Mihai și Fudulu Ionuț au aplicat un avertisment scris femeii în vârstă de 81 de ani, transmițând bătrânei că fapta este foarte gravă, dar datorită situației materiale precare în care trăiește numita P.D., a fost luată această măsura ușoară.

În această perioadă au fost legitimate 16 de persoane, au fost aplicate șase sancţiuni contravenţionale, din care trei avertismente verbale. Cuantumul amenzilor aplicate a fost de 880 lei”.

Despre autor

-

Afisat: 3 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Argus spune:

    Oare politistii locali care circula per pedes, nu se impiedica de masinile parcate pe trotuar in fata blocului 33 de pe b-dul M.Viteazul de langa Garnizoana Giurgiu ?

  2. LILIANA spune:

    Buna ziua.Am citit despre „faptele” politie .Important ar fi ca acele sesizari la care se deplaseaza politia sa aibe si un rezultat sau un raspuns.Da s au deplasat in urma unei sesizari pentru masinile de vanzare din PARCarea Lidl destinata clientilo(nu strada adiacenta)…si ce rezultat a avut aceasta deplasare …nici una.Inca o data subliniez parcare Lidl pt clienti si nu parc auto…chiar politia locala nu poate sa faca nimic???

  3. O întrebare am și eu: Știe cineva de ce în fiecare seară o mașină a Poliției Locale Giurgiu staționează în fața magazinului ADI SRL din cartierul Tineretului? Magazin care se știe e al șefului poliției locale, L. Ciobanu! Dl. Ciobanu își păzește cumva magazinul cu poliția locală??