Publicat : joi, iun. 18th, 2015

Mediatorii din Giurgiu s-au organizat pentru a putea oferi justitiabililor servicii de calitate

mediereIncepand cu luna iunie a acestui an, Corpul profesional al Mediatorilor a inceput sa functioneze atat prin structura nationala, Consiului de Mediere, cat si prin structuri judetene. Astfel, Corpul Profesional al Mediatorilor din Judetul Giurgiu si-a ales presedintele in persona doamnei Eugenia Cochintu care va fi ajutata in activitatea de reprezentare a profesionistilor in mediere din judetul Giurgiu de doi vicepresedinti si anume Lacramioara Ven si Petrisor Mustateanu.

Echipa de conducere a mediatorilor din judetul Giurgiu isi propune deschiderea dialogului institutionalizat cu toate istitutiile publice prin propunerea de protocoale si proiecte comune care sa conduca spre o cultura a dialogului si un climat al pacii in judetul Giurgiu.

Promovarea avantajelor concrete ale medierii in randul populatiei este deasemenea un scop al toturor mediatorilor din jud Giurgiu.

Cu toate ca, in mod normal, pentru serviciile de mediere se percepe un onorariu, mediatorii giurgiuveni vor oferi si servicii pro-bono acolo unde este cazul. Pentru aceasta ei se altura unui amplu proiect national denumit ROMANIA MEDIAZA, proiect ce se adreseaza persoanelor care in mod normal nu si-ar putea permite serviciile unui mediator. Acest proiect urmeaza a fi realizat in parteneriat cu Institutiile de cult din Romania: Biserica Ortodoxa, Biserica Romano-Catolica, Biserica Greco-Catolica, precum si cu Comunitatea evreilor din Romania, Comunitatea Musulmana din Romania etc.

In acelasi timp mediatori giurgiuveni se pregatesc pentru a fi parte din proiectele europene de mediere a litigiilor privind protectia consumatorilor, a medierii in domeniul penal, in dreptul muncii sau in litigiile de familie.

 

Despre autor

-