Publicat : mar, iun. 2nd, 2015

Motivatie: De ce a trecut deputatul Liliana Ciobanu la Partidul Social Romanesc (PSRO)…

liliana ciobanuIntr-un comunicat de presa remis tuturor redactiilor, deputatul Liciana Ciobanu explica motivele care au determinat-o sa adere la proiectul lui Mircea Geoana – PSRO. Redam mai jos acest comunicat, asa cum ne-a fost transmis…

„Am fost permanent la dispozitia oamenilor din municipiul si judetul Giurgiu in acesti doi ani si jumatate din primul meu mandat de deputat. Am incercat din rasputeri sa le rezolv problemele, sa intervin la institutiile statului, sa-i sprijin prin toate mijloacele care mi-au stat in atributiile functiei de parlamentar. Nu a contat absolut deloc nici culoarea politica a celor care mi-au cerut ajutorul, nici partidul din care am facut parte! Cred ca politica a fost inventata exclusiv in favoarea cetatenilor, nu a celor care o slujesc, indiferent de functia ocupata.

In aceste circumstante, ma simt datoare sa-i anunt pe giurgiuveni si pe cei care m-au mandatat sa-i reprezint in Parlamentul Romaniei ca, incepand din  29 mai 2015, am aderat la Partidul Social Romanesc (PSRO), recent infiintat de fostul lider PSD Mircea Geoana, impreuna cu o serie de parlamentari. Noua formatiune politica este guvernata de cinci principii de baza, 5P, respectiv patriotism, probitate, progres, participare si profesionalism, toate absolut indispensabile societatii romanesti in actualul context politic, dominat de coruptia generalizata, nepotismul ridicat la rang de lege si jaful fara limite al bugetului national.

Partidul Social Romanesc isi propune sa revitalizeze optiunea de a se afirma a adevaratilor social-democrati, si, in general, a oamenilor de stanga din aceasta tara. Cred cu tarie ca marea majoritatea a romanilor, confruntati inca cu un grad ridicat al saraciei, cu criza locurilor de munca, cu neajunsurile din sanatate si educatie, precum si cu  lipsa perspectivelor si sperantelor pentru copiii nostri, sunt de acord cu mine ca stanga politica are nevoie de un suflu nou, de un avant tineresc, de schimbarea generatiilor. Mai ales aici in Giurgiu nivelul de trai al oamenilor s-a degradat din ce in ce mai mult, iar guvernele din ultimii ani nu au reusit sa scoata judetul din izolarea in care parca intentionat a fost aruncat!

Partidul Social Romanesc crede intr-o noua regula a jocului in politica, economie si societate, fundamentata pe cinste, competenta si patriotism. Aceasta este contributia pe care vrem sa o aducem, ca oameni de stanga, la Noul Proiect de Tara, venind in intampinarea celor care impartasesc alt crez ideologic si politic, dar sunt animati de acelasi ideal national. Programul Politic al PSRO, Romania Sociala, isi propune sa scoata tara din impasul generalizat in care a fost impins in ultimii ani in toate domeniile, deoarece este evident ca mult-laudata crestere economica din ultimii ani nu se regaseste in buzunarele si in viata romanilor.

Personal, asa cum am facut si pana acum, voi continua sa ma zbat pentru a-i reprezenta cu cinste si demnitate pe giurgiuveni, chiar daca faptul ca am actionat pentru oameni mi-a atras numeroase critici, minciuni si consecinte nefiresti. Am trecut insa peste toate aceste neajunsuri, deoarece am fost multumita atat de ceea ce am realizat in Parlament, cat si de micile bucurii pe care le-am putut oferi oamenilor! Ii astept asadar alaturi de mine pe toti  giurgiuvenii care inca mai cred ca in Romania se poate face o politica altfel, bazata de corectitudine, bun simt, respect si profesionalism, pentru ca doar asa vom putea sa contribuim la reformarea clasei politice, de care se tot vorbeste, dar nimeni nu face nimic in acest sens! Astept oameni de toate varstele si din toate categoriile sociale, pentru ca sunt convinsa ca putem invata de la fiecare cate ceva nou si putem pune cap la cap ideile pozitive si constructive, care sa duca la progres si la initiative politice si sociale menite sa imbunatateasca calitatea vietii tuturor. Vreau sa vina alaturi de noi si tineri, si varstnici, si femei si barbati, si, in general, oameni care nu au mai facut politica, dar isi doresc o platforma reprezentativa pentru viitor.

Sunt convinsa ca am ales un proiect de succes, cred in acest nou inceput si le multumesc giurgiuvenilor care mi-au fost alaturi pana acum si au avut incredere in mine! Le transmit ca nu-i voi dezamagi nici de acum incolo, iar Partidul Social Romanesc va avea permanent o usa deschisa pentru ei!

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Deputat PSRO de Giurgiu,

Liliana CIOBANU”

 

 

Despre autor

-