Publicat : Dum, feb. 14th, 2016

Municipiul Giurgiu – ales de MAE ca exemplu de buna practica in proiecte europene

hala-trimodalaVineri, 19 februarie, o delegatie formata din functionari publici din Republica Moldova, impreuna cu coordonatorul national SUERD – Silvia Davidoiu, vor vizita municipiul Giurgiu.
Functionarii publici din Republica Moldova, cu atributii in coordonarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, condusi de vice-ministrul dezvoltarii regionale si constructiilor, Anatol Usatii, doresc sa se familiarizeze cu exemplele de buna practica in ce priveste implementarea Strategiei Dunarii, iar Ministerul Afacerilor Externe din Romania, prin coordonatorul national SUERD si-a exprimat intentia de veni la Giurgiu cu delegatia din Republica Moldova.
Punctul de interes major este proiectul Portul Verde si de Inalta Performanta (portul trimodal), proiect care a avut un ecou favorabil pe plan European, in urma mediatizarii acestuia in cadrul intâlnirilor SUERD si CODCR.
De asemenea, delegatia este interesata si de experientele de cooperare transfrontaliera intre Giurgiu si Ruse, dar si de implicarea activa in Consiliului Oraselor si Regiunilor Riverane Dunarii, acolo unde primarul Nicolae Barbu ocupa functia de prim-vicepresedinte.

Despre autor

-