Municipiul Giurgiu sprijina Braila pentru a deveni Capitala Europeana Culturala in anul 2021

brailaLa mijlocul saptamanii trecute, primarul municipiului Giurgiu l-a avut oaspete pe primarul din municipiul Braila, Aurel Simionescu. Cei doi primari au semnat un acord de colaborare intre cele doua municipii privind sustinerea orasului Braila de a deveni  Capitala Europeana Culturala  in 2021.  Prin semnarea acestui Acord de Colaborare se pun bazele unei relatii de sustinere pe termen lung din dorinta de a pune in practica programe culturale comune, in scopul promovarii , in fiecare dintre municipii,  a principalelor traditii , realizari si aspiratii ale celeilalte parti in domeniile invatamantului,  stiintei, culturii si artei, tineretului si sportului , mass-mediei, societatii civile si la nivelul relatiilor interumane.

Dupa semnarea acordului de colaborare dintre municipiile Giurgiu si Braila , primarul Aurel Simionescu s-a deplasat la Ruse in Bulgaria unde  au avut loc discutii privind acest acord de parteneriat de sustinere a municipiului Braila la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021. La intalnirea de la Ruse a participat si o delegatie a Primariei Giurgiu, condusa de primarul Nicolae Barbu, alaturi de  viceprimarul Alexandru Vladu , invitatii fiind asteptati de primarul orasului Ruse, Plamen Stoilov , insotit de  doi viceprimari.
Pana in acest moment si-au aratat deschiderea  si au acrodat sprijin  municipalitatii din Braila, in demersul de a deveni  Capitala Culturala Europeana in 2021,  Giurgiu si orasele Silistra si Pleven din Bulgaria.