Publicat : lun, oct. 31st, 2016

Nu dați banii pe prostii, luați platforme la copii!(II) – Gâlceava statului cu site-urile

opinionGâlceava Ministerului de Interne cu site-urile nu e de ieri de azi. Prin 2012 un site de cultură era legitimat în plină stradă, percheziționat și chestionat, iar pentru că nu și-a putut justifica prezența printre demonstranții din Piața Universității, a fost săltat și băgat în dubă.
În anul 2016, o platformă on-line de încasare a amenzilor de circulație are cam aceeași soartă; Subprefectul județului, un șef din Primăria Giurgiu și firma care a dezvoltat site-ul sunt săltați de mascați, percheziționați la biți și downloadați direct în duba Poliției.
Motivul? Încasau și amenzile altora! Și cică asta nu ar fi tocmai în regulă în minunata legislație fiscală de pe la noi, deși banii ajungeau tot în bugetul statului, dar în alt buzunar alt statului român.
Cum ar veni: Tu iei o amendă la Băicoi (PH), dar pentru că ai domiciliu în Amărăștenii de Sus (DJ), trebuie să mergi la tine în Dolj și să o plătești acolo, chiar dacă tu dai cu sapa la Giurgiu și îți petreci mai mult timp ascultând valsurile și câinii lătrând pe malurile Dunării.
În anul în care orice puști de 14 ani vorbește mai bine Java și C++ decât româna, Ministerul de Finanțe nu a găsit încă o formulă clară pentru ca șoferii amendați să poată plăti cât mai repede și dacă se poate fără să meargă la un ghișeu și să stea la cozi. Și nici nu e de mirare că marea parte a administrațiilor financiare sunt asfixiate de amenzi primite și neplătite.
Dacă mai răsare una-două care are chef de treabă, care mai face și treaba altora, este atenționată prin 2-3 descinderi să-și revină imediat.
Nu e frumos?!
În țara în care munca nu e iertată, nici lenea nu ar trebui pedepsită!

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Rock spune:

    Problema penala intervine daca banii incasati in loc sa ajunga in conturile primariilor au ajuns in contul proprietarilor sit-ului. Asta am inteles eu cand i-au retinut pe cei doi de la Giurgiu. Vedem ce urmeaza.