Publicat : Dum, sept. 13th, 2015

O sansa la viata… donata de tinerii social democrati

donatori tsd 2Organizatiile judeteana si municipala TSD Giurgiu au demarat impreuna o serie de actiuni umanitare. Prima de acest fel a fost mobilizarea a peste 20 de tineri care au donat sange la centrul pentru transfuzii sanguine de la Policlinica Giurgiu. Dupa finalizarea actiunii cu numele generic “Doneaza o sansa la viața”, tinerii social democrati s-au aratat impresionati de cazurile expuse de medici, care au aratat cat de mult conteaza sangele pentru salvarea unei vieti.

Udvuleanu Dragos – presedinte Organizatiei Județene TSD Giurgiu a precizat ca, sumele de bani primite pentru donarile de sange vor fi folosite pentru ajutorarea unor familii aflate in dificultate: ”Sunt convins ca actiunea intreprinsa de noi va fi de folos celor care au nevoie de transfuzii de sange… De asemenea, nutresc speranta ca numarul donatorilor sa fie mult mai mare la actiunile urmatoare pe care le vom face in acest sens. Oamenii in general si tinerii in special trebuie sa constietizeze ca prin donarea de sange fac un bine… de doua ori: cand doneaza sange prin care ajuta alți semeni, dar si cand ofera bonurile primite in urma donarii de sange”.

La randul sau, Ionut Barbu – presedinte Organizatiei Municipale TSD Giurgiu a precizat ca fiecare dintre noi isi poate rapi zece minute din timp pentru o astfel de actiune… “Ar trebui sa ne punem in locul celor care sunt in situatii critice si au nevoie urgent de o transfuzie… Trebuie sa constietizam cu totii faptul ca nu trebuie sa lasam criza sangelui sa se acutizeze. Dureaza doar 10 minute din timpul nostru sa donam sange si sa salvam o viata”.

Statisticile spun ca cineva are nevoie de sange o data la 3 secunde.

In Romania este nevoie de 500.000 de unitati anual!

60% din populatie va avea nevoie de sange la un moment dat al vietii, cu toate ca doar 2% din populatie doneaza sange.

Daca donatorii eligibili ar dona sange periodic, de la patru pana la sase ori pe an, necesarul unitatilor de sange ar fi acoperit, iar problema insuficientei unitatilor de sange ar fi de domeniul trecutului.

Donarea de sange este un gest umanitar si anonim.

Despre autor

-