Publicat : sâm, apr. 8th, 2017

Oficial… ne merge bine – Statistica dupa Bursa generala a locurilor de munca

R. BursaPe data de 7 aprilie 2017 s-a desfasurat Bursa Generala a Locurilor de Munca. Aceasta actiune este o masura activa care presupune confruntarea directa a cererii cu oferta de forta de munca, actiunea desfasurandu-se incepand cu ora 9.00, in municipiul Giurgiu, la Restaurantul Miorita si in orasul Bolintin Vale la sediul Bibliotecii din localitate.
In vederea identificarii locurilor de munca vacante, functionarii publici din cadrul A.J.O.F.M. Giurgiu au contactat un numar de 176 agenti economici, iar la bursa au participat un numar de 58 de agenti economici care au oferit 578 locuri de munca vacante. Principalele domenii de activitate in care au fost oferite locuri de munca vacante au fost: agricultura, constructii, industria confectiilor, industria alimentara, servicii, comert, asigurari.
La aceasta actiune , au participat un numar de 636 persoane aflate in cautarea unui loc de munca, fiind preselectate in vederea sustinerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor, un numar de 138 persoane.
In ziua bursei au fost emise 14 Dispozitii de Repartizare, cu incadrare in munca pe loc, in meseriile: lucrator comercial, instalator instalatii sanitare si de gaze, sofer autocamion, muncitor necalificat, tractorist, mecanic utilaje, sudor, lacatus mecanic, maistru mecanic, macaragiu.
De asemenea, un numar de 82 someri au solicitat inscrierea la cursuri de calificare in meseriile:agent de securitate, bucatar, patiser, sudor, lucrator instalator pentru constructii, lucrator electrician in constructii, frizer, inspector resurse umane, contabil, mecanic auto, cofetar, ingrijitor batrani la domiciliu, baby-sitter, camerista hotel, lucrator in cultura plantelor, inspector in securitatea muncii si sanatatii.
Au fost prezenti si reprezentanti ai Penitenciarului Giurgiu care au oferit angajatorilor forta de munca calificata si necalificata in vederea incheierii de contracte de prestari servicii, precum si un reprezentant al Inspectoratului Judetean de Politie Giurgiu care a promovat in randul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca oferta privind inscrierea la Academia de Politie in anul 2017.

Despre autor

-