Publicat : vin, oct. 9th, 2015

Orchestra de suflatori „Valahia“ si majoretele de la „Step Up“, invitati speciali in Bistrita la Oktoberfest

B 4Anul acesta, in premiera, Orchestra de suflatori “Valahia” si trupa de majorete “Step Up” apartinand Centrului Cultural Ion Vinea au participat la Oktoberfest, la Bistrita, in perioada 3-4 octombrie 2015. Invitatia a venit in urma colaborarii cu Florin Ormenisan la concertul aniversar al Orchestrei Valahia. Impresionat de prestatia orchestrei de la Giurgiu, artistul a propus primarului municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu, sa invite la sarbatoarea deja traditionala a bistritenilor, o fanfara autentica, respectiv pe cea de la Giurgiu.

Artistii nostri au concertat atat sambata cat si duminica, in prima zi in sala Teatrului de Vara, iar pe 4 octombrie, pe scena special amenajata cu aceasta ocazie, pentru Oktoberfest. Pentru invitatii de la Giurgiu, experinta de la Bistrita a fost una mai mult decat placuta, gratie publicului calduros si iubitorilor de muzica ce au asistat la cele doua concerte. Printre invitatii de la Oktoberfest se numara artisti cu notorietate din Romania, dar si fanfare si invitati din Ungaria, Germania si Italia.

B 2Din repertoriul orchestrei nu au lipsit valurile germane, polcile, marsurile, dar si indragitul vals “Valurile Dunarii” o adevarata surpriza pentru organanizatori si invitatii straini.

Experinta artistica la Bistrita a giurgiuvenilor este pe cale sa se repete in curand, artistii fiind invitati sa sustina un concert in preajma Anul Nou, dar si la urmatoarea editie a Oktoberfest.

Despre autor

-