Parteneriat intre DAS Giurgiu si Fundatia „Din dragoste pentru oameni”

Fundatia „Din dragoste pentru oameni”, in parteneriat cu Directia de Asistenta Sociala Giurgiu a demarat un program cu caracter social de care beneficiaza zilnic zece persoane aflate in dificultate.

Programul consta in oferirea la domiciliu pentru cele 10 persoane a cate unui meniu de pranz.

Mihaela Laur, presedinta Fundatiei ne-a oferit cateva amanunte care vizeaza acest program social:

„Sunt in cautarea unor solutii prin care sa ajutam oamenii aflati in dificultate si, in acest sens, am luat legatura cu cateva restaurante din Giurgiu, care au fost de acord ca intr-o zi pe saptamana sa ofere 10 portii de mancare pentru zece persoane care se afla in situatii limita. Urmatorul pas a fost sa iau legatura cu conducerea DAS Giurgiu, cu care am stabilit care sa fie cele zece persoane (aflate in evidenta Directiei), dar care a mers si mai departe si s-au oferit sa transporte mancarea de la restaurante catre cei aflati in nevoie. Astfel ca cinci zile pe saptamana, cele zece persoane vor primi o masa calda la domiciliu”, a precizat Mihaela Laur.

De asemenea, domnia sa a mai declarat ca va continua sa sesnsibilizeze patronii si altor restaurante din municipiu, sa participe la acest program social, astfel incat sa se mareasca numarul celor care sa beneficieze de o masa calda pe zi.

In acest moment, in evidenta DAS Giuirgiu se afla 28 de persoane care sunt dependente de serviciile oferite de cele sase ingrijitoare la domiciliu ale directiei. Aceste sase ingrijitoare merg periodic la locuintele celor 28 de asistati si ii ajuta la curatenie sau la igiena corporala.