Publicat : lun, aug. 1st, 2016

Patrule mixte ISU – APIA pentru identificarea “piromanilor”… de miristi

miriste arzandAvând în vedere situația ALARMANTĂ de la nivelul jud. Giurgiu din ultimele zile materializată prin creșterea semnificativă a incendiilor de vegetație uscată și miriști, la sediul I.S.U. Giurgiu s-a organizat și desfășurat o întâlnire cu reprezentanții A.P.I.A.. Scopul a fost găsirea unei soluții comune pentru tragerea la răspundere a celor care provoacă intenționat incendii de vegetație uscată cu scopul de distrugere a resturilor vegetale rămase pe câmp în urma recoltării.
Între cele două instituții există un Protocol de colaborare conform căruia I.S.U. Giurgiu transmite reprezentanților A.P.I.A. coordonatele parcelelor de teren care au fost incendiate în vederea stabilirii sancțiunii în control administrativ în funcție de amploarea neconformității.
ISU Giurgiu le reaminteste cetățenilor că în perioadele de caniculă și secetă prelungită arderea miriștilor, vegetației uscate și a resturilor vegetale este INTERZISĂ.
Având în vedere emiterea atenționării de către A.N.M. a CODULUI PORTOCALIU de caniculă, în această perioadă echipe mixte formate din reprezentanți ai I.S.U. Giurgiu și A.P.I.A. vor patrula în județ în vederea identificării și sancționării persoanelor care incendiază în mod intenționat vegetația uscată/miriștile.

Despre autor

-