Pe drumurile din judetul Giurgiu, circulatia este deschisa – recomandari ale politistilor rutieri

DJPolitia Giurgiu da asigurari ca drumurile din județ sunt deschise circulației cu mențiunea că se circula în condiții de iarnă, nefiind înregistrate evenimente rutiere.
Având în vedere prognoza Administrației Naționale de Meteorologie, pentru perioada imediat următoare, politistii fac următoarele recomandări pentru conducatorii auto:

 Adaptați permanent viteza la condițiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);

 Circulați cu o viteză care să nu depășească 30 km/h, în localități, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Conform prevederilor legale în domeniu reprezintă obligație a conducătorului de vehicul.

 Folosiți corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât și cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuți în trafic. Reamintim că legislația rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităților și în timpul zilei;

 Păstrați în mers o distanță suficientă pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când condițiile de deplasare sunt nefavorabile;

 Echipați autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;

 Verificați periodic acumulatorul acestuia;

 Nu bruscați comenzile si folosiți cu preponderență frâna de motor;

 În zilele cu lapoviță sau ninsoare, acționați din timp ștergătoarele de parbriz;