Publicat : joi, dec. 31st, 2015

Pentru ca nu si-au platit chiria – chioscurile de ziare au fost ridicate de pe domeniul public

chiosc-ziareDin data de 29 decembrie 2015, Primaria Municipiului Giurgiu a inceput operatiunea de ridicare a chioscurilor de distribuire si comercializare a presei, amplasate pe domeniul public.
Motivul pentru care municipalitatea a luat aceasta decizie este ca firma care desfasura aceasta activitate nu si-a mai indeplinit obligatiile contractuale privind plata chiriei – 2 lei/mp/zi (300 lei/luna) aprobata prin HCLM 450/2014. In anul 2014, municipalitatea din Giurgiu a decis pe acelasi fond, al datoriilor acumulate si neplatite, ridicarea a 11 chioscuri apartinând SC. El CRIS MEDIA MARKETING (RODIPET, chioscurile portocalii), – datorie acumulata de peste 35.000 lei. In aceeasi situatie in anul 2015 au ajuns si cele noua chioscuri apartinând AMSIMI PRESS SRL Bucuresti (chioscurile verzi), societatea acumulând o datorie de peste 30.000 de lei. In prezent este functional doar un chiosc, amplasat pe strada Nicolae Balcescu, lânga Blocul 1001 din Piata Centrala.
Mentionam ca in urma controalelor efectuate de reprezentanti din cadrul Primariei, chioscurile de ziare erau debransate si de la energia electrica, intrucât administratorii firmelor nu au platit facturile emise de catre ENEL.

Despre autor

-