Publicat : Dum, oct. 11th, 2015

Pentru postaci… cu dragoste

postaciArticolul acesta nu isi propune „sa elimine” postacii de profesie, ci doar sa instaureze un cadru civilizat de discutii/polemici in mediul virtual oferit cu generozitate de Internet in general si de facebook in special. Postacii de partid sau cei platiti prin diferite metode, si exmplificam aici: in natura – autoturisme, produse de larg consum (cornulete, pastarnac, vodca, fursecuri, legume pentru camara de toamna) sau direct – bani de un pachet de tutun, bani de buzunar sau o bataie condescendenta pe umar, sunt sfatuiti sa se abtina de la injuraturi. De asemenea, spumele din coltul gurii (in cazul in care strag prea multe frustrari) sa si le verse in ograda proprie a partidului sau politicianului caruia se simt datori sa-i cante imnuri si sa-l perie zilnic, negresit de cel putin atatea ori cat s-au angajat (benevol) prin contract verbal sau scris.

Este o recomandare. Pentru ca in nemasurata noastra generozitate, postam totusi toate comentariile, cu exceptia  celor care folosesc cuvinte si expresii triviale sau care fac referire explicita la sfinti, arbore genealogic, chestiuni din viata personala la adresa personajelor vizate … Mai mult de atat, asa cum va anuntam intr-un articol recent, „redactia” si-a golit preventiv frigiderul. Este inca o dovada de deschidere: daca postacii vor sa puna „la rece” injuraturi la adresa autorului, au aceasta optiune… de racorire si le ofera postacilor satisfactia de a reciti de cate ori doresc „frumoasele expresii” folosite…

Nu sunt singurul care s-a saturat pana peste cap de postacii sfertodocti care bestelesc in devalmasie pe oricine, doar pentru ca „oricine” nu este pe aceeasi linie politica cu ei. Postacii se inmultesc in progresie geometrica cu timpiul ramas pana la alegerile din 2016. Si ce este grav, este faptul ca devin pe zi ce trece mai agresivi si mai obraznici.

Pe unii ii stim, chiar daca stau pititi in spatele unor nume sau ID-uri false. Dupa stil si vocabular. Sunt un soi de cotoi in calduri, care scuipa… Altora le-am gabjit IP-urile, stim pe la ce birouri sau redactii isi tarnosesc dosurile si este de ajuns, nu ne intereseaza poza lor sau numele real… Desi, daca sunt atat de „voinici” in postari, nu intelegem un lucru: le este rusine de numele lor sau sunt atat de hidosi, incat nu isi pun nici numele sau profilul foto pe facebook…

Majoritatea comentariilor despre care fac vorbire sunt la articolele in care este vorba de deputatul Nicolae Florian – fie ca articolul se refera la sondajul intern din PNL, fie ca sunt speculatii jurnalistice (… care sunt speculatii, in lipsa unor informatii certe sau „din cauza de lipsa” de comunicare din partea staff-ului deputatului).

Ei bine, cel pentru care postacii pun atata patima nu este chiar o „Maica Tereza” in politica locala. Si ca sa priceapa postacii la ce ma refer, le livrez cateva informatii:

  1. Sondajul de opinie din 2012. Ei bine, postacii sustin ca sondajul ar fi fost fraudat de Nicolae Barbu. Insa, din partea lui Nicolae Barbu avem o declaratie publica, in cadrul careia a spus cu subiect si predicat cum au stat lucrurile cu sondajul respectiv. Cel care a incercat sa il fraudeze a fost Radu Popa… Iar, un an mai tarziu, acelasi Radu Popa era prieten la catarama cu… Nicolae Florian, care ii sfintise si un cabinet parlamentar la sediul firmei Nova Force (desi Radu Popa nu era parlamentar de Giurgiu). Revenind la „fraudarea sondajului” din 2012, nu am vazut nicio iesire publica a vreunuia dintre cei enumerati de primarul Barbu ca au fost direct implicati – Nicolae Florian, Radu Popa, Dumitru Beianu sau Liliana Ciobanu. Sa spuna daca varianta lui Nicolae Barbu este cea reala…
  2. In plina campanie electorala, la localele din 2012, dupa saga celebrului sondaj, a avut loc o intelegere intre Nicolae Florian si Nicolae Barbu, prin care actualul primar trebuia sa il sustina pe Nicolae Florian la alegerile parlamentare din toamna aceluiasi an. De care primarul Barbu s-a achitat. Dar la numai un an de zile, lui Nicolae Florian… i s-a pus pe Primarie. Este dreptul oricui sa spere si sa viseze… Dar de aici si pana la actiunile de a destabiliza Consiliul local… Presa vremii a consemnat intalnirile dintre cativa consilieri locali (Ilie Clement, Marius Stanciu sau Florin Velicu) la cabinetul lui Floricel si apoi pozitia acestora in sedintele de plen ale CL. Asta nu a fost o blocare a unor proiecte de hotarari in interesul cetatenilor? Cum ramane cu… Maica Tereza?
  3. Daca Florian Nicolae a fost (asa cum spune el) pesedist din anul 1992, cum naiba s-a produs schisma dupa atatia amar de ani? Si cum poate sa declare ca trecerea la PNL a fost una lina, ca s-a regasit, etc… Sovaiala din 2012, sovaiala si tragerea de timp din 2015 (intrarea in PNL), sovaielile si multele discutii cu sefii nenascutului pe atunci PSRO (Geoana si Vanghelie) ce ne arata. Un politician hotarat, care are adevarata dimensiune a raspunderii pe care si-o asuma? Mai ganditi-va…

Asadar, doar trei motive (deocamdata) la care postacii habotnici ar trebui sa reflecteze inainte sa se arunce cu capul inainte. Poate ca putina lecitina amestecata cu distonocalm, n-ar fi tocmai contraindicata cand se apuca… de postat. Dar… medicul stie mai bine.

Ion Diaconescu

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Marian spune:

    Bineinteles ca a avut cum, domnule Ionescu. Daca va amintiti dumneavoastra orasul era plin cu bannere „Nicolae Barbu sustine Nicolae Florian” plus declaratii publice plus plus plus „dedesubturi”

  2. ionescu spune:

    Hai, lasă, toată lumea știe că Barbu nu avea cum să îl susțină pe Floricel la Parlament, fiindcă atunci era independent iar Floricel a candidat din USL (PSD). Și toată lumea știe că Barbu a spus răspicat că dacă iese mai bine Floricel în sondaj el tot nu renunță. Floricel și-a ținut cuvântul, acum vine Barbu să spună că, vezi Doamne, a șovăit. Nu era obligat să renunțe, iar dacă nu renunța Barbu nu mai ajungea primar.