Publicat : joi, dec. 17th, 2015

Pentru siguranta petrecaretilor – in zilele de Craciun si Revelion, inspectorii de la ISU „Vlasca” fac verificari pe teren

isuInspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Vlasca” al judetului Giurgiu reaminteste detinatorilor de constructii si amenajari in care se vor desfasura evenimente cu public numeros, urmatoarele:
– obiectivele care detin autorizatie de securitate la incendiu au obligatia respectarii tuturor masurilor de securitate la incendiu mentionate in aceasta, in special respectarea numarului maxim de utilizatori mentionati.
– obiectivele care nu se incadreaza in prevederile H.G. 1739/2006 modificata si completata cu H.G. 19/2014 (au mai putin de 200 mp si nu sunt sali aglomerate) au obligatia sa nu depaseasca numarul maxim de utilizatori fata de valoarea de referinta (4 mp/utilizator) cuprinse in reglementarile tehnice specifice in vigoare la data realizarii documentatiei tehnice de autorizare a lucrarilor de constructii sau momentul punerii in functiune.
Nerespectarea prevederilor legale se sanctioneaza potrivit Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor cu modificarile si completarile ulterioare, iar in situatia in care se constata orice incalcare a prevederilor H.G. nr. 915/2015 ,,privind stabilirea criteriilor pentru oprirea functionarii ori utilizarii constructiilor sau amenajarilor determinate de incalcarea grava a cerintei de securitate la incendiu in ceea ce priveste periclitarea vietii ocupantilor si fortelor de interventie, neasigurarea stabilitatii elementelor portante, respectiv a limitarii propagarii focului si fumului in interiorul edificiului si la vecinatati,, pe lânga sanctiunea contraventionala cu amenda in cuantum de pâna la 100.000 lei, se va dispune pe loc evacuarea utilizatorilor si aplicarea masurii complementare de oprire a functionarii ori utilizarii constructiilor sau amenajarilor precum si sigilarea cailor de acces.
In zilele de Craciun si Revelion intreg efectivul Inspectiei de prevenire a incendiilor impreuna cu ofiteri de la structurile de interventie vor verifica toate localurile din municipiul Giugiu si din judet inclusiv in noptile de Craciun si Revelion pentru a asigura deplina siguranta si respectarea legalitatii cu privire la organizarea acestor evenimente.

Despre autor

-