Publicat : lun, mart. 2nd, 2015

PES activists a oferit „O sansa la cultura”…

PESChiar daca evenimentul s-a consumat si reprezentatia piesei „46 de pasi” a fost un real succes si ca joc actoricesc dar si ca numar de spectator, trebuie sa reamintim cine „se face vinovat” de aceasta… intamplare artistica si cum s-a nascut ideea de a da… o sansa la cultura.

In cadrul unei conferinte de presa care a avut loc cu putin timp inainte de spectacol, George Palalau, presedintele coordonator PES activists Giurgiu, insotit de europarlamentarul Victor Negrescu – presedinte PES activists Romania si de Gigi Oprisan – vicepresedinte PES activists Giurgiu, au relatat modul in care s-a nascut programul national „Sansa la cultura”.

„Initiativa acestui program a plecat de la Giurgiu, de la George Palalau. Noi am preluat-o si am transpus-o intr-un program la nivel national. Vrem ca fiecare cetatean sa aiba acces la cultura si arta. Programul nu se refera doar la teatru, ci la orice forma de manifestare care are in centrul atentiei un act artistic (teatru, cinema, filarmonica, pictura, etc.). Ne-am propus ca aceasta campanie sa aiba la finalul ei peste 5.000 de „beneficiari”, astfel ca semenii nostri sa redescopere pofta de cultura. Daca la nivel european, accesul la cultura este un drept, vrem ca si in Romania sa fie la fel”, a declarat Victor Negrescu, presedintele PES activists Romania.

La randul sau, Gigi Oprisan, vicepresedinte PES activists Giurgiu a precizat ca in perioada urmatoare vor urma si alte actiuni gandite si puse in practica, actiuni care vor avea in centrul atentiei sanatatea prin miscare si sport.

George Palalau, presedinte coordonator PES activists Giurgiu: „Ideea a plecat initial pentru a ajuta acest colectiv minunat de la Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu – dupa o discutie pe care am avut-o cu directorul institutiei, Mircea M. Ionescu. In momentul in care i-am expus aceasta initiativa domnului Victor Negrescu, acesta a accesat-o si a „plasat-o” intr-un program national generos. Sunt bucuros ca ideea a plecat de la Giurgiu si le doresc succes si colegilor din tara in acest demers care ofera o sansa la cultura la cat mai multi romani”.

N.R. Reprezentatia care a avut loc a fost cu adevarat un succes, care a demonstrat ca giurgiuvenii iubesc teatrul si ca pot veni in numar mare la reprezentatiile de pe scena Teatrului giurgiuvean.

Despre autor

-