Publicat : mar, mai 30th, 2017

Peste 30 de copii au participat la Cupa DGA la sah

DGA 21Marti, 30 mai, Consiliul Judetean si Directia Generala Anticoruptie – Serviciul Judetean Giurgiu au organizat prima editie a Cupei DGA la sah pentru juniori. Acest concurs se inscrie in seria activitatilor cuprinse in Strategia Naţională Anticorupţie implementată şi la nivelul judeţului, competitia fiind organizata exact in ziua in care DGA implineste 12 ani de existenta – 30 mai.
La aceasta prima editie au participat peste 30 de elevi cu varste intre 6 si 16 ani, de la unitatile de invatamant din Giurgiu.
Din partea DGA, la eveniment a participat comisarul sef de politie – Cornelia Stefan (Serviciul Judetean DGA Giurgiu), iar din partea Consiliului Judetean a fost prezent managerul public al institutiei – Mihaela Cristea.dga 1“Astazi, DGA a implinit 12 ani de activitate, iar in acest context, SJA Giurgiu, in parteneriat cu Consiliul Judetean si cu Inspectoratul Scolar Judetean a organizat aceasta activitate sportiva – Cupa DGA la sah pentru juniori. Consideram ca este o forma de educatie anticoruptie a elevilor, mai ales ca acesti competitori au varste cuprinse intre 6 si 16 ani. La finalul activitatii, toti competitorii vor primi material promotional, dar si premii mai consistente: rucsacuri, seturi de sah, carti, diplome si cupe”, a precizat comisarul sef de politie, Cornelia Stefan.
“Cupa DGA la sah de anul acesta este dedicata deopotriva zilei Directiei Generale Anticoruptie, cat si elevilor – din perspectiva faptului ca actiunea este organizata in Saptamana altfel. Ceea ce se intampla acum, aici, face parte dintr-un lung sir de activitati pe care Consiliul Judetean Giurgiu le organizeaza in parteneriat cu Serviciul Judetean Anticoruptie, in cadrul unui protocol de colaborare care exista de mai bine de un deceniu. Este un protocol cu care ne mandrim, mai ales ca este recunoscut la nivel national ca fiind un exemplu de buna practica. La finalul acestui concurs, castigatorii vor primi, pe langa seturile oficiale de sah si material didactic: ghiduri de sah sau de strategie si alte materiale utile”, a declarat Mihaela Cristea, managerul public al CJ Giurgiu.
Profesorul si antrenorul de sah, Iulian Ceausescu a precizat ca micii competitori sunt elevi de la majoritatea scolilor din oras…
“Sunt copii din toata paleta de juniori, cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani… Mare parte dintre cei pe care ii vedeti acum au mai participat la concursuri de sah; sunt copii bine pregatiti, care fac pregatire la sah de la varste de patru/cinci ani, care au prins gustul sportului mintii si sunt cu adevarat pasionati de sah”, a precizat profesorul Iulian Ceausescu.

Despre autor

-