Publicat : lun, sept. 7th, 2015

Pfuiii, ce inseamna sa fii gospodar!

Editorial11(Autorul atentioneaza ca aceasta este o „gluma de autobaza” si isi doreste sa fie tratata ca atare, cel mult ca un pamflet)

Faptul ca un primar, viceprimar, sau un consilier local sau judetean verifica stadiul lucrarilor din arealul de competenta, a ajuns sa fie o stire. Cand, in mod absolut normal, asta este scris in fisa postului. Acesta este serviciul primarului sau al viceprimarului. Si datoria consilierilor… Dar cand personajele respective (oricare ar fi acelea), si atunci cand merg la buda isi cara fotografii dupa ele, cum se numeste, daca nu megalomanie? Iar cand stirea este… trasa de par (si nu e vina jurnalistului), personajele cad, cu siguranta in ridicol.

Sa fie clar, am scris la modul general, pentru ca se intampla mereu, mai ales in prag de alegeri… Am plecat de la o stire aparuta pe un site local, care incepe astfel:

– Nicoleta, unde este ţeava aceea care se scurge? Un moment, sun să vină cineva imediat să rezolve problema. Măsuţele acelea pentru copii, tu vrei să le schimbăm doar fetele? Hai să găsim o soluţie să aducem 12 mese noi. Acestea nu pot fi reparate şi riscăm să se rănească copii. Cei de la Peisagistica au trecut să tundă iarba din curte? Este bine, o să vorbesc cu ei să mai vină şi săptămâna viitoare, că totul să fie în regulă înainte de începerea anului şcolar”.

OK, este in regula, personajul din „poveste” isi face meseria pentru care a fost trimis de electori pe lista unui partid, in Primarie.

Finalul articolului este… apoteotic si, iertata fie-mi constatarea, aduce deservicii „maxime” personajului. Si din nou sunt nevoit sa remarc – vine nu este a jurnalistilor, ci a personajului caruia, se pare, ii face placere sa fie adulat ca si cum ar fi un Dalai Lama autohton, o maicatereza a oropsitilor sortii… Nu ca ar fi ceva rau, dar „pestele” este perisabil… Viata a demonstrat ca undita tine mai mult de foame si vindeca de lene si indolenta… Revenind la subiect, iata finalul apoteotic si… neasteptat:

„Prima impresie care ne-a venit în minte a fost o parafrazare după o afirmaţie celebra pe net:” Asta însemna să fii gospodar!”.
Nu este o exagerare, dar viceprimarul Alexandru Vladu ştie fiecare cui, fiecare racord, fiecare scaun din şcolile şi grădiniţele din Giurgiu.”.

N.R. E vreo exagerare sau vreo suparare daca prima impresie  care ne vine in minte este o parafrazare (tot) dupa o afirmatie celebra de pe net? Daca tot ne este permis, iat-o: „Cum sa nu cunoasca domnul in cauza fiecare cui, racord sau scaun, daca acolo au facut lucrari niste firme… („prietenii stiu ca ce si ca cum” -… o parafraza dupa o afirmatie celebra de pe net…). Firme bine administrate si… gospodarite. Asta inseamna sa fii gospodar!”

RobyNet Gospodarescu

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Vasile spune:

    Gata a venit Barbu din concediu si ți-a dat targetul sa-l ataci pe Vladu…jim jim jim…

  2. Vai, draga JIM, dar asta nu mai e o nevinovata gluma de autobaza; e atac la baioneta, frate!