Publicat : vin, Apr 7th, 2017

Piata Centrala, pregatita pentru Sarbatorile de Paste

pcDatorita sarbatorilor care se apropie – Floriile si Pastele – piata centrala este mult mai animata si mai bogata in oferte. Ca de altfel si in apropierea weekendului, cand piata este intotdeauna mai aglomerata, mai vizitata de clienti. Pe langa verdeturile de sezon, care abunda in piata – ceapa verde, stevie, spanac, loboda, leurda, usturoi verde, ridichi sau frunzele de… rucola (ruda mai bogata a papadiei), fructele si legumele abunda. Insa lipseste… carnea de miel, desi mai este o saptamana pana la sarbatorile Pascale…marian pavel piata“Anul acesta, carnea de miel de la producatori se va vinde in locatia unde acum este sectorul de produse lactate. Este un sector special amenajat pentru astfel de ocazii, cu mese din inox, etc., pentru o perioada determinata de 7 zile, sectorul lactate va functiona intr-un spatiu apropiat de cel actual”, sustine administratorul Pietei – Marian Pavel.
Pretul la carnea de miel este fixat de producatori, iar administratorul Pietei Centrale estimeaza ca preturile vor incepe de la circa 22,00 lei pe kilogram, urmand ca acestea sa scada cu doua zile inaintea sarbatorii Pascale, la 18 sau 19 lei/kg.
In ce priveste numarul tarabelor din piata, acesta este suficient de mare pentru un oras ca Giurgiu, majoritatea dintre acestea fiind inchiriate catre producatori…
“In acest moment, in hala Pietei Centrale sunt un numar de 250 de tarabe, din care in acest moment sunt inchiriate 194 de tarabe. 114 din aceste tarabe sunt inchiriate producatorilor”, a precizat Marian Pavel.intrare piata

Despre autor

-