Publicat : Dum, oct. 30th, 2016

Plenul Parlamentului European a votat în favoarea proiectelor europarlamentarului Victor Negrescu, în valoare de 3 milioane Euro

negrescuÎn ședința plenară de miercuri, Parlamentul European (PE) a votat cu majoritate de voturi bugetul Uniunii Europene pe anul 2017, în care sunt cuprinse și cele două proiecte pilot inițiate de europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu.
”Parlamentul European a dat astăzi un semnal important privind revizuirea cadrului financiar multianual (CFM) 2014-2020, în sensul în care să poată acoperi crizele neprevăzute. Bugetul UE trebuie să fie mai flexibil pentru a permite acestuia să răspundă prompt la provocări precum șomajul ridicat în rândul tinerilor, criza refugiaților, terorismul sau criza din agricultură. Din fericire, fondul de coeziune nu este afectat și, implicit, nici fondurile europene disponibile României. Singura condiție este ca România să și acceseze acești bani, întrucât, deocamdată, autoritățile naționale bat pasul pe loc, ceea ce are consecințe grave asupra economiei noastre”, consideră europarlamentarul român.
Proiectele lui Victor Negrescu, aprobate miercuri de PE, însumează 3 milioane de Euro – 1,5 milioane fiecare – și vizează dezvoltarea sectorului digital și modernizarea industriei: Digital Hubs Network și Digital Transformation of European Industry.
Victor Negrescu este europarlamentarul care a inițiat cel mai mare număr de proiecte aprobate pentru finanțare de la Comisia Europeană – peste 8 proiecte în valoare de peste 9,3 milioane de euro pentru acțiuni în domeniul sănătății, educației, industriei și noilor tehnologii.
„Sectorul digital reprezintă principalul pilon pentru dezvoltarea economică viitoare a UE, dar și a României. Proiectele inițiate de mine au rolul de a sprijini acest domeniu și cred că pot duce la eficientizarea industriei europene, precum și la dezvoltarea start-up-urilor și hub-urilor digitale. În ciuda potențialului ridicat în acest sector, România, dar și Europa de Est în general, se află într-un decalaj față de vestul Europei. Astfel, proiectul Digital Hubs Network, care prevede crearea unui hub de inovare digitală în România, are ca scop stimularea dezvoltării IMM-urilor din punct de vedere digital, astfel încât acestea să se poată conecta la nivel internațional, să lucreze împreună, să dezvolte proiecte comune și să contribuie la crearea unei comunități digitale care va crește competitivitatea europeană în acest sector”, a declarat Negrescu.
Cel de-al doilea proiect aprobat miercuri de Parlamentul European – proiectul Digital Transformation of European Industry – urmărește asigurarea unei abordări coerente și sustenabile pentru dezvoltarea și consolidarea implicării tuturor părților relevante interesate de digitalizarea industriei europene: mediul de afaceri, mediul academic, institutele de cercetare, societatea civilă. Proiectul va sprijni acele regiuni și sectoare afectate de procesul de digitalizare și care nu au, la rândul lor, un program de digitalizare.

Despre autor

-