Publicat : vin, feb. 20th, 2015

Politia rutiera cu ochii si radarele pe vitezomani

politieViteza de deplasare a autovehiculelor reprezinta la nivel european una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, context in care, conducerea Politiei Romane a dispus ca in perioada 20-22.02.2015, sa se organizeze actiuni la nivel national pentru reducerea progresiva a numarului victimelor accidentelor de circulatie avand drept cauza viteza excesiva sau neadaptata.

Analiza dinamicii accidentelor rutiere a relevat faptul ca si in judetul Giurgiu viteza excesiva sau neadaptata la conditiile de drum a fost una dintre cele mai importante cauze generatoare de accidente rutiere, in cursul lunii ianuarie 2015, pe fondul vitezei excesive producandu-se 8 accidente de circulatie in care si-au pierdut viata 4 persoane iar alte 7 persoane au fost ranite usor.

Astfel 50 de politisti rutieri si de ordine publica vor actiona in sistem integrat pe perioada 20-22.02.2015, pe toate drumurile din judetul Giurgiu pentru reducerea riscului rutier si constatarea abaterilor rutiere.

Politistii vor actiona cu 10 echipaje dotate cu aparate radar, in cascada, pe tronsoanele de drum unde datorita configuratiei drumului se poate depasi viteza legala.

Despre autor

-