Publicat : mie, sept. 30th, 2015

Primaria Giurgiu va distribui ajutoare comunitare si persoanelor cu venituri de pana la 450 lei/luna

Ajutoare-UEPrimaria Municipiului Giurgiu, prin Directia de Asistenta Sociala, va distribui si in acest an prin Programul Operational de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate 2015 (POAD) ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeana.

Incepand cu anul 2015, numarul beneficiarilor acestor ajutoare a fost extins, mai exact ajutoarele comunitare vor fi distribuite si persoanelor care au venituri lunare cuprinse intre 0 si 450 de lei. Ajutoare alimentare oferite in cadrul POAD vor primi si toti membrii familiilor beneficiare de ajutor social, de alocatie de sustinere a familiei, insa veniturile cumulate ale acestora sa nu depaseasca 450 de lei. Pentru aceasta categorie de persoane, Directia de Asistenta Sociala Giurgiu va distribui catre ghiseele nou infiintate la Cantina de Ajutor Social din strada Tineretului cereri in care beneficiarii vor trebui sa declare toti membrii familiei, inclusiv suma tuturor veniturilor obtinute de catre acestia. Incepand cu data de 1 octombrie 2015, cererile vor putea fi completate si depuse la birourile DAS din strada Tineretului, impreuna cu copiile dupa actele de identitate si o adeverinta de la administratia financiara prin care sa fie dovedite veniturile financiare reale ale celor care solicita ajutoarele alimentare.
De ajutoare alimentare mai pot beneficia si urmatoarele categorii de persoane:
–         Familiile si persoanele singure carora le este stabilit prin dispozitie scrisa a primarului dreptul la venitul minim garantat conform legii 416/2001;
–         Familiile beneficiare de alocatii de alocatii pentru sustinerea familiei conform legii 277/2002;
–         Somerii care beneficiaza in conditiile legii 76/2002 de indemnizatie si al caror venit net lunar nu depaseste suma de 450 de lei;
–         Somerii care apar in evidentele AJOFM dar sunt neindemnizati;
–         Pensionarii din sistemul public de pensii al caror venit nu depaseste 450 de lei pe luna;
–         Persoanele cu handicap grav si accentuat, atat copiii cat si adultii care nu sunt institutionalizati.
Directia de Asistenta Sociala Giurgiu mai anunta ca incepand cu anul 2015, mostenitorii beneficiarilor care au fost inscrisi pe aceste liste si au decedat pana la data distributiei ajutoarelor alimentare, nu vor mai avea dreptul sa ridice produsele alimentare ale acestora.

Despre autor

-