Publicat : lun, mai 18th, 2015

Primaria infiinteaza trei ghisee ale DAS la Cantina Sociala

cantina socialaDeoarece distanta mare pana la Directia de Asistenta Sociala (Giurgiu Nord) ii pune in dificultate pe multi dintre giurgiuvenii care beneficiaza de serviciile oferite de aceasta directie subordonata primariei, municip[alitatea a hotarat ca in holul de la parter al Cantinei Sociale sa se deschida trei ghisee. Trei angajati DAS Giurgiu vor prelua documentele cetatenilor.

“Vrem sa venim in intampinarea categoriei celei mai defavorizate si care beneficiaza de servicii publice in domeniul social. Persoanele care lucreaza cu Directia de Asistenta Sociala au probleme medicale si trebuie sa ajunga la DAS, institutie care, fiind departe, nu este deloc la indemana lor. Nici trenurile nu mai circula si sunt pusi in situatia in care pentru o hartie ori pentru a-si incasa drepturile banesti trebuie sa mearga pana acolo” – a declarat primarul Nicolae Barbu intr-o conferinta de presa.
Tot pentru beneficiarii de ajutoare sociale, indemnizatii, asistentii personali si cei care au de incasat sprijine financiare, la Agentia din Cartierul Tineretului a Directiei de Taxe si Impozite Locale se va amenaja o casierie care va functiona doar pentru ei, in zilele in care se incaseaza de catre beneficiari aceste sume.
In maxim doua luni aceasta initiativa va fi pusa in practica. Acum se lucreaza la amenajarea spatiilor respective, iar de la 1 iulie cel mai tarziu, giurgiuvenii aflati in legatura directa cu DAS nu vor mai fi nevoiti sa mearga pana la Giurgiu Nord pentru a incasa sumele cuvenite prin lege, ori pentru a depune un dosar.

Despre autor

-