Publicat : mie, nov. 11th, 2015

Problemele giurgiuvenilor in dezbatere publica

sedintaLa intalnirea de la Centrul Cultural “Ion Vinea”, organizata de Primaria Giurgiu, dintre administratorii si presedintii asociatiilor de proprietari si furnizorii de servicii publice din Giurgiu (S.C. Global Energy Production S.A., S.C. Apa Service S.A., WIROM GAS S.A., S.C. Financiar Urban S.R.L., Administratia Domeniului Public si Privat, S.C. Liber Trans S.R.L., S.C. Giurgiu Servicii Locale S.A.) au participatpeste 100 de giurgiuveni interesati sa puna intrebari si sa se gaseasca solutii pentru problemele cu care se confrunta.

In cadrul dezbaterii publice, primarul Nicolae Barbu a adus in prim plan si aspecte legate de anveloparea blocurilor de locuinte din cartierul Policlinica, dar si de igienizarea subsolurilor.

“De la cele 150 de scari de bloc de la care am plecat initial cu lucrarile de igienizare, am ajuns in prezent la 421 finalizate, iar alte 28 sunt in lucru. Numarul total al acestora cred ca o sa ajunga la 450. Speram ca la ultima sedinta a Consiliului Local din acest an sa aprobam si ultimele cereri de finantare. Insistati sa se pastreze curatenia pentru ca exista o clauza in acel contract de finantare, ca in cazul in care dupa finalizarea lucrarilor de igienizare apar reziduuri in continuare, acest lucru va intra in responsabilitatea locatarilor si, mai mult decat atat, trebuie sa restituiti banii municipalitatii”, a declarat primarul Nicolae Barbu.
sedinta 2Totodata, au mai fost discutate si aspecte despre modalitatea de transport in comun, la care cei prezenti nu au avut nimic de obiectat, declarandu-se multumiti de serviciile S.C. Liber Trans S.R.L, despre abandonarea autoturismelor pe domeniul public pentru care politistii locali au dispus masuri pentru aproximativ 100 ce urmeaza sa fie ridcate si depozitate intr-un loc special amenajat si nu in ultimul rand despre situatia incalzirii blocurilor de locuinte.

Presedintii si administratorii asociatiilor de proprietari au mai sesizat diverse probleme, unele legate de racordarea la gaze naturale, altele referitoare la ridicarea gunoiului de pe domeniul public, la fiecare dintre acestea reprezentantii firmelor de furnizare a serviciilor publice avand cate un raspuns sau o solutie.

La dezbaterea de marti, 10 noiembrie, alaturi de primarul Nicolae Barbu au fost prezenti si directorii directiilor din cadrul Primariei care au stat la dispozitia administratorilor de blocuri cu raspunsuri la fiecare din intrebarile adresate de acestia.

Despre autor

-