Publicat : lun, feb. 6th, 2017

Proiect de asfaltare pentru strazile „de dincolo de bariera”

CL 11In ultima sedinta de Consiliu Local, au fost aduse in atentia consilierilor locali doua proiecte pentru tot atatea obiective de investitii:
“Modernizare ansamblu străzi situate în zona 1 a municipiului Giurgiu” și “Modernizare ansamblu străzi situate în zona 2 a municipiului Giurgiu”.
Pentru aceste doua proiecte au fost supuse aprobarii documentatiile tehnico-economice si cofinantarea de la bugetul local, pentru inscrierea acestora in Programul Național de Dezvoltare Locală 2016-2020.
Străzile cuprinse în cele două zone (Zona 1 și Zona 2) sunt aceleași străzi incluse în cele opt proiecte depuse de municipalitate în luna august la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), în cadrul aceluiași program de finanțare.
Primarul Nicolae Barbu a explicat care au fost motivele care au stat la baza regrupării străzilor în aceste două proiecte:
“Este vorba despre străzile de piatră și pământ de dincolo de barieră, din zona Ramadan, toate străzile acelea, aproape 34 de kilometri de modernizat. Acum sunt 27 km, pentru că nu am luat străzile principale. Se fac cu un proiect european toate străzile principale, străzile mari. La vremea respectivă, anul trecut, am grupat acele străzi de piatră și pământ în opt proiecte, tocmai ca să avem șanse mai mari cu proiecte mai mici și să fie acceptate. Metodologia pentru perioada 2017 – 2020 este un pic schimbată. Se depun acum toate proiectele pe zona respectivă și, ca să avem șanse mai mari să cuprindem toate lucrările în prima fază, le strângem pe toate în două proiecte mai mari. Drept urmare, ceea ce ați aprobat în luna august în opt piese, acum se regrupează în două: cinci într-un studiu și trei în alt studiu.Nu este nicio altă modificare”, a precizat edilul sef.
Documentațiile au fost aprobate în unanimitate de consilieri și vor fi depuse la MDRAP pentru înscrierea în Programul național de dezvoltare locală.

Despre autor

-