Publicat : lun, nov. 2nd, 2015

Proiect online al Clubului Elevilor Liberali: „Cele sase pentru educatie”

chiran adiTNL-istii giurgiuveni vin in fata „publicului” cu un proiect ambitios: dificultatile din educatie. Este curios cum de abia acum si-au dat seama ca sistemul educational este subfinantat (ca si invatamantul sau sistemul de sanatate, etc).

Adrian Chiran, presedintele Clubului Elevilor Liberali (CEL) s-a lansat in declaratii care, recunoastem, au in ele jumatati de adevar stiute deja de zeci de ani: subfinantarea, salarii mici ale cadrelor didactice, insuficienta si inconsistenta manualelor. Sigur ca Guvernul e de vina, iar tinerii liberali s-au gandit sa actioneze din postura ingrata de „opozitie” si sa puna lucrurile la punct. In acest sens tinerii… politicieni in devenire s-au gandit sa initieze un proiect in mediul virtual.

„Elevii de azi si cei de maine nu trebuie sa plateasca pentru iresponsabilitatea celor aflati la Putere si din cauza celor care isi permit sa incalce Legea, sacrificand viitorul nostru educational. Incepand din data de 28 octombrie si pana pe 15 noiembrie, elevii liberali demareaza proiectul „Cele sase pentru educatie”, proiect care are ca scop alocarea celor sase procente din PIB pentru invatamant. Proiectul se va desfasura in mediul online, sub forma unei campanii de constientizare asupra nerespectarii legii Educatiei Nationale si a Pactului National pentru Educatie, semnat in 2008 de catre toate partidele parlamentare. In mediul offline, Clubul Elevilor Liberali va organiza miscari spontane de protest de tip flash mob in fiecare municipiu resedinta de judet si vom solicita Guvernului alocarea celor sase la suta din PIB pentru Educatie. CEL isi propune sa aduca in mod constant in atentia publicului dificultatile cu care se confrunta sistemul national de educatie si de asemenea isi propune sa vina si cu propuneri pentru imbunatatirea situatiei actuale”, a declarat Adrian Chiran, presedintele CEL.

Lasand deoparte pretiozitatea tanarului, nu ne putem reprima greselile flagrante de exprimare: mai intai tanarul nu stia foarte bine ce inseamna PIB (Produsul Intern Brut) si l-a numit „Procesul”, pentru ca tot cu „P” incepe; in valtoarea logosului, tanarul (pe care, cu toata dragostea, il apreciem) a mai folosit o alaturare de termeni cu care a nascut o strutocamila: „Clubul Elevilor Liberali va organiza miscari spontane de protest de tip flash mob”. De aceea ii recomandam, pentru evitarea situatiilor jenante, sa invete „poeziile” politice pe de rost , adica sa aiba curajul sa ceara de la seniori textul scris si sa il buchiseasca cu o zi inainte de a il prezenta public.

Altfel, actiunea CEL este una care ar trebui sa traga un semnal de alarma si sa produca o minima schimbare atat in actul guvernamental cat, mai ales, in comportamentul elevilor si implicarea dascalilor in procesul de invatamant.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. daca ai bani nu inseamna ca esti si destept.cam asta se aplica si personajului din imagine.aia competenti si priceputi(dar fara bani) sunt eclipsati de aceste beizadele umflate cu pompa.de aceea,din pacate,ajung in fata poporului toti pilosii care nu stiu a stapani limba romana.iar asta cu 6 pentru educatie suna mai mult a loterie,mai avea sa zica,ca numai sase-s norocoase.