Publicat : lun, dec. 14th, 2015

Razvan Cuc a reprezentat Romania la reuniunea Consiliului TTE din Bruxelles

cuc 2
In data de 10 decembrie, secretarul de stat Razvan Cuc a participat, in calitate de reprezentant al Ministerului Transporturilor, la Bruxelles, la cea de-a patra reuniune a Consiliului TTE – Transportur, Telecomunicatii, Energie. Reuniunea a fost prezidata de François BAUSCH, ministrul luxemburghez al dezvoltarii durabile ai infrastructurii, iar Comisia Europeana a fost reprezentata de vicepresedintele Maros Sefcovic, responsabil pentru energie, si Comisarul Violeta BULC, responsabil pentru transporturi.
”Principalul punct de dezbatere de pe agenda reuniunii a privit aspectele sociale in transportul rutier, ocazie cu care ministrii si-au exprimat opiniile pe marginea acestui subiect in contextul in care Comisia Europeana pregateste deja, pentru a doua parte a anului 2016, o serie de propuneri legislative in aceasta materie.
In cadrul reuniunii, am purtat discutii cu ministrii transporturilor din tarile UE, axându-ne pe nevoia de crestere a securitatii transportatorilor si pasagerilor, dar si pe identificarea celor mai potrivite masuri de modernizare a transporturlor, astfel incât acestea sa devina cât mai prietenoase cu mediul”, a declarat Razvan Cuc.
El a mai precizat ca pozitia statului român, in ceea ce priveste transportul rutier este concentrarea, in perioada urmatoare, pe cresterea eficientei printr-o implementare armonizata a regulilor europene existente, dar si pe cresterea cooperarii transfrontaliere intre statele membre.

Despre autor

-