Publicat : lun, feb. 15th, 2016

Sa descoperim pas cu pas istoria orasului – tur pietonal in Giurgiu

GRGrupul de initiativa civica Giurgiu ii invita pe giurgiuveni si nu numai, marti, 16 februarie 2016, la un tur pietonal ghidat al obiectivelor turistice din urbe. Punctul de intalnire si de plecare in acest tur: Turnul cu ceas, ora 12:00.
Turul urmareste sa promoveze cele mai importante obiective ale municipiului Giurgiu. Din itinerariu nu vor lipsi Turnul cu ceas, Podul curbat (Bizets), Cetatea Giurgiu, Biserica Greceasca, precum si alte obiective mai putin cunoscute.
Participarea la traseu este gratuita. Grupul de initiativa civica Giurgiu s-a format in cadrul proiectului „Idei pentru comunitate”.Proiectul este implementat de Institutul pentru Democratie Participativa Euro Qvorum si Organizatia Bene Merenti, finantat prin granturile SEE 2009–2014, in cadrul Fondului ONG in România, si are la baza conceptul inovator de Community-led Local Development – CLLD, respectiv dezvoltarea locala plasata sub responsabilitatea comunitatii.
(Sursa foto – www.historia.ro)

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. manuko spune:

  Concluziile studiului tehnico-economic:

  1. Costurile demolarii acelui bloc si transportul deseurilor rezultate se apropie de costurile construirii unui imobil asemanator.

  2. In spatele blocului cu pricina este un fost hotel care se afla intr-o stare avansata de degradare. Nu l-ati observat ? O sa cada pe noi.

  3. Cum sa muti fortat niste oameni doar pentru „panorama” farfuriei ?

  4. Sunt numeroase cladiri din caramida plina care au fost construite acum 80 ani si sunt foarte trainice.

  5. Scaderea ratei somajului si cresterea nivelului de trai sunt aspecte mult mai importante decat ……… farfuria.

  6.

 2. Grama Marin spune:

  Vreau sa exprim o idee care ma framanta de mai mult timp. Aceea de a reda orasului vechea arhitectura, cel putin in zona centrala. Conform fotografiei de mai sus, propun un studiu tehnico economic pentru a demola blocul de langa turn, pentru a deschide panorama farfuriei vechi si accesul strazilor Stefan cel Mare si Garii spre centru. Acest studiu trebuie sa aiba in vedere expropieri si reamenajari urbane. Propun aceasta, deoarece cladirile construite pe vremea vechiului regim se apropie de perioada de utilizare garantata (au poate peste 40 ani), o arhitectura fara valoare, punand la dispozitia locatarilor o alta constructie noua, eventual cu fonduri europene. Astept si puncte de vedere ale locuitorilor orasului si, daca este posibil al domnului Paunescu de la Muzeul judetean.