Publicat : lun, iul. 27th, 2015

S-a incheiat a doua editie a taberei Internationale de Salvare din Apa – Giurgiu

CR 1Cea de-a doua editie a Taberei Internationale de salvare din apa si prim-ajutor organizata de Filiala de Cruce Rosie Giurgiu, cu sprijinul Societatii Nationale de Cruce Rosie Româna, al Primariei Municipiului Giurgiu, al IJJ, ISU, ITPF, al Consiliului Judetean Giurgiu si al Crucii Rosii Bulgaria si Italia a avut festivitatea de inchidere duminica, 26 iulie.

cr 2 bFestivitatea de deschidere oficiala a avut loc luni, 20 iulie, iar la eveniment a participat si dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor. Dupa deschiderea oficiala a evenimentului a avut loc atelierul de instruire de salvare din apa de la Dunare. Toti cursantii au aflat care sunt partile componente ale unei barci cu motor, au invatat sa conduca o astfel de ambarcatiune, le-a fost prezentat echipamentul de salvare si au parcurs modulele de pregatire.

cr 3bSeara, in Tabara din Complexul Stejarul a avut loc o sedinta de lucru in cadrul careia au fost trase concluziile primei zile de instruire, in vederea imbunatatirii tehnicilor de lucru si a metodelor de comunicare, cursantii aratandu-se foarte entuziasmati de modul in care decurge tabara de la Giurgiu, dar si de cunostintele acumulate.

CR 3Au urmat work shop-uri, in cadrul carora cursantii au aprofundat notiunile acumulate, au invatat tehnicile de semnalizare de la distanta si au luat parte la exercitii de salvare a unor victime din Dunare. De asemenea, cursantii au participat la ateliere de salvare din apa la piscina din complex, iar vineri, de la ora 18:00 au luat parte la o actiune dedicata populatiei, in Parcul Mihai Viteazu.

CR 2Doi jandarmi din Giurgiu: Plutonierul major Uriasu George si plutonierul adjunct Stoica Nicusor au participat ca instructori pentru cursantii taberei internationale de pregatire a voluntarilor de Cruce Rosie, alaturi de ceilalti instructori prezenti la eveniment.

CR 4Cea de-a doua editie a Taberei Internationale de salvare din apa si prim-ajutor organizata de Filiala de Cruce Rosie Giurgiu, cu sprijinul Societatii Nationale de Cruce Rosie Româna, al Primariei Municipiului Giurgiu, al IJJ, ISU, ITPF, al Consiliului Judetean Giurgiu si al Crucii Rosii Bulgaria si Italia s-a incheiat duminica, 26 iulie.

CR XToti participantii au primit, in cadrul ceremoniei finale de sambata, 25 iulie, certificate de absolvire a cursurilor de initiere in salvarea din apa, in timp ce echipa Crucii Rosii Bulgare a fost rasplatita cu certificate de recunostinta pentru sprijinul acordat.

Despre autor

-