Publicat : joi, apr. 30th, 2015

„Sansa la cultura”, o initiativa pornita din Giurgiu, pe masa europarlamentarilor

pes1In urma cu circa trei luni, George Palalau, coordonatorul PES Activists Giurgi a avut ideea sprijinirii actului cultural si acordarea unei sanse celor cu posibilitati materiale reduse de a participa la actul de cultura. Ideea a fost preluata de PES Activists Romania si implementata ca program, cu succes, in mai multe orase din tara sub denumirea „Sansa la cultura”.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu, presedintele PES Activists Romania a imbratisat ideea si a mers cu acest program in Strasbourg… El avut o intrevedere cu Tibor Navracsics, comisarul european pentru Educatie, Cultura, Tineret si Sport, la Strasbourg. Reprezentantul Comisiei Europene l-a asigurat pe eurodeputatul roman ca sustine initiativa sa si a PES Activists Romania – campania „Sansa la cultura” – precum si o implementare la nivel european a acesteia, avand in vedere succesul proiectului demarat deja in Romania.

In ultimele doua luni, programul a reusit sa ajute sute de romani din Giurgiu, Botosani, Prahova, Maramures, Arges, Galati, Arad, Dambovita, Tulcea, dar si alte judete, oferindu-le o sansa la cultura si arta.

„O astfel de initiativa, daca are acest sprijin al Comisiei și daca i se atribuie chiar și fonduri europene, are șansa sa devina un real instrument în cadrul Uniunii Europene, menit sa combata un efect mai puțin discutat al decalajelor de dezvoltare dintre statele membre. Nu este niciun secret ca, dintre cetațenii celor 28 de state membre, unii se confrunta mai puternic cu problemele saraciei, iar acest lucru automat împiedica și un acces egal la cultura și arta, un acces egal la șanse de dezvoltare personala. Cred ca este rolul Uniunii Europene sa combata aceasta stare de fapt, iar tocmai de aceea cred ca este extrem de binevenit sprijinul de care m-a asigurat comisarul european Navracsics pentru proiectul nostru”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Eurodeputatul social-democrat și comisarul european pentru Educație, Cultura, Tineret și Sport au mai discutat despre recunoașterea diplomelor universitare, despre nevoia dezvoltarii unui sistem comun de predare a tot ce înseamna Uniunea Europeana în rândul statelor membre, precum și despre sprijinirea dialogului social la nivel de tineret.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. ionescu spune:

    Felicitari! Iata ca despre orasul nostru se poate vorbi si de bine.